Lütfen bekleyin..



Görevlerine son verildiği iddia edilen Suriyeli eğitimciler yetkililere seslendi

27 Kasım 2021, 17:30 - Okunma: 2715

Milli Eğitim Bakanlığı ile UNİCEF ve Kızılay İş Birliği Programı kapsamında Batman’da çeşitli okullarda gönüllü olarak eğitim veren Suriyeli eğitimciler, kendilerine giden bir mesajla görevlerine son verildiğini iddia etti.

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Hayat Boyu Öğrenme Şubesine bağlı olduklarını belirten Suriyeli eğitimciler, kentte çeşitli okullarda gönüllü olarak görev yapan toplam 24 Suriyelinin hiçbir gerekçe gösterilmeden görevine son verildiğini ileri sürdü.

En azı 5 yıl olmak üzere 9 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı ile UNİCEF ve Kızılay İş Birliği Programı kapsamında okullarda eğitim verdiklerini belirten Suriyeli eğitimciler, istenilen tüm belgelere sahip olmalarına rağmen “yardıma muhtaç olmadıkları” gerekçesiyle 2021-2022 çalışma planında güncellenen yeni listeye alınmadıklarını öne sürdü.

Görevlerine son verildiği iddia edilen Suriyeli eğitimciler yetkililere seslendi

Batman’da toplam 50 civarında Suriyeli eğitimciden 24’ünün görevine son verildiğini söyleyen eğitimciler, yerlerine yeni alınan kişilerle şartlarının uygun olduğu halde işlerine son verilmesine bir anlam veremediklerini ifade etti.

Görevlerine son verildiği iddia edilen Suriyeli eğitimciler yetkililere seslendi

Yapılanın bir haksızlık olduğunu dile getiren eğitimciler, bir komisyonun kurulup mülakata tabi tutulmalarını istediklerini talep etti.

İstenilen tüm şartlara haiz olmalarına rağmen isimlerinin yeni listeye dahil edilmeyip mağdur edildiklerini savunan eğitimciler, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere; Batman Valisi Hulusi Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’a seslenerek görevlerine geri gelmelerini istedi.

Görevlerine son verildiği iddia edilen Suriyeli eğitimciler yetkililere seslendi

Halime Seyyid Ahmed

“Hakkımızı istiyoruz”

İLKHA muhabirine konuşan Suriyeli eğitimcilerden Halime Seyyid Ahmed, “Suriye’de savaş olduğundan dolayı biz Türkiye’ye geldik. Burada 2013 yılından beri UNİCEF tarafından gönüllü olarak eğitim vermekteyiz. Daha önce geçici eğitim merkezinde çalışıyorduk. Daha sonra Türkiye’nin okul sistemine alındık. Buradaki okullarda görevimize devam ettik. En azı 5 yıl olmak üzere 9 yıldır çalışıyoruz. Eylül ayında bir karar çıktı. Burada sadece lisanslı kişilerin ve dil bilgisinde B1 alan kişilerin göreve devam edecekleri belirtildi. Batman’da bu şartları taşıyan yaklaşık 50 kişi var.” dedi.

“Sonra şaşırtıcı bir şey oldu” diyen Ahmed şöyle devam etti: “Dediler ki Batman’da sadece 24 kişi devam edecek. Sonra bir liste çıktı. Bizimle bir toplantı veya sınav yaptırmadan bazı kişileri seçtiler. Bizim hakkımızın yenildiğini düşünüyoruz. Bizde bu şartları taşıyoruz. Bizimde lisansımız ve B1 seviyemiz var. Neden böyle oldu şaşırdık. Milli Eğitim Müdürümüze, Batman Valimize, hatta Sayın Cumhurbaşkanına sesimizi iletmek istiyoruz. Hakkımızı istiyoruz.”

Görevlerine son verildiği iddia edilen Suriyeli eğitimciler yetkililere seslendi

Hozan Muhammed

“İşimize devam etmek istiyoruz”

2013 yılından bu yana Batman’da öğretmenlik yaptığını belirten Hozan Muhammed, “2015’ten sonra UNİCEF’in altında gönüllü eğitimci sözleşmesiyle eğitim veriyoruz. Batman’da 58 kişi bu şartı taşıyor. Bizi şaşırtan bir karar verildi. Bize bu 58 kişiden sadece 24 kişi seçileceği belirtildi. Şartları da kendi kafalarına göre seçtiler. Mağdur, ihtiyacı olanların seçileceği söylendi. Bizde mağduruz, işimiz yok. Ortada kaldık. İşten çıkarılırken bize haber bile vermediler. İşten çıkışımızı bir mesajla öğrendik. Hakkımızı istiyoruz. İşimize devam etmek istiyoruz. Komisyon oluşturup sınav yapsınlar. Bunu adaletli bir şekilde yapsınlar.” diye konuştu.

Görevlerine son verildiği iddia edilen Suriyeli eğitimciler yetkililere seslendi

Vefa Ahmed

“Yeni bir liste hazırlanmasını istiyoruz”

Yeni listeye kendilerinin de alınmasını istediklerini vurgulayan Vefa Ahmed ise şunları söyledi:

“Suriye’den geldik. Hepimiz öğretmeniz. 9 yıldır Batman’da bulunmaktayım. İlk olarak bir okul açtık, burada eğitim verdik. Daha sonra okullarda eğitim vermeye başladık. İşimize devam ederken bir ara baktık ki Milli Eğitim Müdürlüğü herhangi bir mülakat yapılmadan 24 kişilik yeni bir liste çıkarmış. Listeyi de internet üzerinde duyurdu. Tüm şartları taşımamıza rağmen listede isimlerimizin olmadığını gördük. Yetkililerden isteğimiz tüm arkadaşlarımız gibi isimlerimizin de listeye eklenmesidir. Milli Eğitim Müdürlüğünden yeni bir liste hazırlamasını istiyoruz.”

Görevlerine son verildiği iddia edilen Suriyeli eğitimciler yetkililere seslendi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü iddialara cevap verdi

Konuyla ilgili görüştüğümüz Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okullarda gönüllü eğitici olarak görevlendirilen ve ödemeleri UNICEF tarafından karşılanan 80 gönüllü kişinin işine temmuz ayında son verildiğini belirtti.

Daha sonra bu 80 kişiden üniversite mezunu ve B1 Türkçe dil seviyesi olan 24 asıl 3 yedek isim istendiğini ifade eden yetkililer, “İstenen şartları taşıyan ilimizdeki Suriyeli gönüllü sayısı 55 kişiydi. Milli Eğitim Müdürlüğümüzde komisyon kurulup, sıralama yapıldı. İstenen asıl ve yedekler oluşturulup Hayat Boyu Genel Müdürlüğüne gönderildi. İşlemler Bakanlığımız ve Kızılay işbirliği ile yürütülecektir.” ifadelerine yer verdi.(İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=