Lütfen bekleyin..



Tarihi Hasankeyf Kalesi yeniden turizme açıldı

01 Aralık 2021, 15:02 - Okunma: 4936

Batman Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucu 2012 yılından bu yana kapalı olan Hasankeyf Kalesi ziyarete yeniden açıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, yaptığı yazılı açıklamada, 1. Etap güzergâhtaki çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Tarihi Hasankeyf Kalesi yeniden turizme açıldı

Aslanlı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan projenin Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandıktan sonra, Batman Valiliği ve İl Özel İdaresinin destekleriyle hayata geçirildiğini belirtti.

Tarihi Hasankeyf Kalesi yeniden turizme açıldı

Kalede yürüyüş yollarının yabani otlardan temizlenerek kültürel yapıların bilgileri, panolarıyla birlikte yerleştirildiğini ifade eden Aslanlı, “Aynı zamanda yürüyüş güzergahı üzerinde yönlendirme levhaları ve çöp kutuları gerekli yerlere monte edildi. Bu sayede Hasankeyf Kalesine ziyarette bulunacak misafirlerimiz rahatlıkla alanı gezebilecek.” dedi.

Tarihi Hasankeyf Kalesi yeniden turizme açıldı

Hasankeyf Kalesinde bulunan Büyüksaray yapısında da restorasyon işlemlerine başlanıldığını vurgulayan Aslanlı, “Sayın Valimiz Hulusi Şahin’in destekleriyle turizm yatırımlarına yönelik çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Bazı projelerimiz üzerinde de çalışmalarımız tam hız devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=