Lütfen bekleyin..



​HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Büyük meblağlar harcanan konserlerin halka hiçbir faydası yok

08 Aralık 2021, 14:45 - Okunma: 460

​Batman Belediyesinin son dönemlerde düzenlediği konserlerin, toplumun ahlaki değerlerine aykırı olduğunu belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, bu tür etkinliklere harcanacak paranın hizmetlere aktarılması gerektiğini söyledi.

Batman Belediyesinin en son 4-5 Aralık tarihlerinde fuar alanında düzenlediği konserlere tepki gösteren HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin, bu tür konserlerin gençlerin manevi ve ahlaki değerlerine zarar vermekte olduğunu söyledi.

Yaşanan ekonomik sıkıntıların yanında halkın inanç ve değerlerine aykırı konserler düzenlemek yerine kente hizmet verilmesi gerektiğini belirten Şahin, kaynakların ihtiyaç duyulan projelere aktarılmasını istedi.

Şahin, halk yapılan konserlerden rahatsız olduğunu ve büyük meblağlar harcanan konserlerin halka hiçbir faydasının olmadığını ifade etti.

"Halk, ifsat edici konserlerden rahatsız"

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle askıya alınan veya iptal edilen birçok proje ve hizmete ödenek yokken böyle ifsat edici konserlerin düzenlenmesinin halkı huzursuz ettiğini ifade eden Şahin, "Türkiye’de ekonomik sıkıntıların had safhada oldu bir süreçteyiz. Batman olarak da birçok hizmet ve yatırım projesinin ekonomik sıkıntıdan dolayı rafa kaldırıldığı veya onaylanmadığı bir süreçte çok büyük meblağlar harcanarak halkımıza hiçbir faydası olmayan kızlı-erkekli gencin iç içe olduğu konserlerin verilmesi ve bu konserlere ciddi miktarlarda paraların yatırılması Batman halkını huzursuz etmektedir." dedi.

video

"Batmanın birçok eksiği varken konser düzenlenmesi anlamsız"

Batman halkının bu konserlere ciddi tepki gösterdiğini belirten Şahin, "Batman'ın işsizlik durumu ortada. Batman’da birçok eksiklik varken anlamsız, değer ve inancımızla örtüşmeyen tamamen ifsat edici bir ortamın oluştuğu konserlerin verilmesi ve verilmeye devam edilmesi Batman halkını büyük ölçüde huzursuz etmektedir. HÜDA PAR olarak yetkililere şunu diyoruz; gerçekten siz bu konserleri düzenlemekle bu halka nasıl bir faydanız dokunuyor? Özellikle gençlik için bu konserlerin bir faydası var mı?" ifadelerini kullandı.

"Konserlere harcanan paralar ihtiyaç sahiplerine dağıtılabilirdi"

Şahin, "Ekonomik anlamda geçinmekte zorlanan bunca aile varken, bu konserlere harcanan ciddi miktardaki paralar ihtiyaç sahiplerine dağıtılabilirdi. Evlenmek isteyenlere yardım edilebilirdi. Hiçbir faydası olmayan bu konserlere iki sanatçı para kazanacak diye israf boyutu yüksek olan bu programlara imza atılması nasıl ifade edilebilir. Bize göre Batman halkına ciddi anlamda bir haksızlık ediliyor. Devletin veya belediyenin bütçesinden de gitmesi de başka bir haksızlıktır. Neticede bu para daha faydalı ve gerekli projelere veya insanlarımıza sosyal destek mahiyetinde verilebilirdi." dedi.

Şahin, salgın sürecinin halen devam etmesine rağmen düzenlenen konserlerde insanların iç içe olmasının çok ciddi bir sorun olduğuna dikkat çekti.

"Paramız varsa Batmanın ihtiyaç durduğu projelere harcayalım"

Şahin, "Bu anlamda bize çokça şikayetler gelmektedir. HÜDA PAR İl Başkanı olarak diyoruz ki; kentin bu kadar eksiği varken, konserlere yüksek miktarda harcama yapılmasına hiçbir anlam veremiyoruz. Netice itibariyle Batman sıkıntılarını birlikte yaşıyoruz. Ama yöneticilerimiz Batman'ın paralarını; faydasız, gereksiz, anlamsız ve sadece ifsadi projelere hizmet eden bu konserlere veriyorsa bunun çok zararlı bir husus olduğunu söylüyoruz. Batman'ın yöneticileri bir an önce düzenledikleri bu konserlerden vazgeçmelidirler. Paramız varsa yatırımlara harcayalım. İstihdama harcayalım. Gençlerimize aş ve iş ortamı oluşturalım. Ve bu gereksiz ve faydasız konserlere son verelim." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..
Batman'da adını sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalarla duyuran bölgede..
Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Sütçü, 7 aydır Fi..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=