Lütfen bekleyin..



Batman'da 500 çiftçiye 100 bin fıstık fidanı dağıtıldı

28 Aralık 2021, 15:12 - Okunma: 696

Batman Valiliği İl Özel İdaresinin finanse ettiği ve Tarım ve Orman Bakanlığı Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında kentte 500 çiftçiye 100 bin fıstık fidanı dağıtıldı.

Batman Tarım ve Orman Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Merkezinde düzenlenen fıstık fidanı dağıtımı Batman merkez ve 5 ilçede toplam 500 çiftçiye fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

Fıstık fidanı dağıtım törenine; AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ve çiftçiler katıldı.

Çiftçi Eğitim Merkezinde düzenlenen fidan dağıtım töreninde konuşan Batman Tarım İl Müdürü Mehmet Gün, yüzde 80 hibe desteği olarak 100 bin fıstık çöğürü dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtti.

“5 yılda 1 milyon 500 bin fidan dağıtıldı”

Gün, “Şu ana kadar çeşitli projelerde özellikle İl Özel İdaremizin katkılarıyla son 5 yılda yaklaşık 1 milyon 500 bin adet dağıtmak suretiyle üreticilerimize katkıda bulunduk. Şu ana kadar Batman ilimizde 93 bin 100 dönümlük bir alanda resmi olarak dikilen fidanlarımız bulunmaktadır. Bununla beraber 96 bin 700 dekarlık bir alana kavuşmuş olacağız. Ama resmi olmayan kayıtlara göre de şu an 110 bin üzerinde dikili ağaçlarımız bulunuyor.” dedi.

“Tarımdaki gelişme sanayinin de yolunu açmaktadır”

Gün, konuşmasının sonunda şunları söyledi: “Dikilen fıstık ağaçlarımızın içerisinde 330 bine yakını meyve veren ağaçlarımız, 2 bin 400’e yakın da meyve vermeyen ağaçlarımız bulunmaktadır. 330 bin ağacımızın yıllık ortalaması bin 250 tondur. Bundan dolayı sanayinin de önünü açmaktadır. Bu vesileyle çiftçilerimizin her yıl buna olan teveccühleri ve katma değer ürünlerinden dolayı bir talep olmaktadır. Çiftçiye olan katkılarından dolayı sayın valimize ve sayın genel sekreterimize çok teşekkür ediyoruz.” (İLKHA)






  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Milyarlarca insanın güvenli ve temiz su kaynaklarına erişimde sorun yaşadığ..
Batman'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, arı..
Batman'ın Kozluk ilçesindeki arı yetiştiricilerine, "Arıcılığın ge..
Havaların ısınmasıyla birlikte ağaçların ve bahçelerin bakım zamanı geldi. ..
Batman Üniversitesi'nde "Türkiye Yüzyılı Kapsamında Enerji ve Made..
Organik bir ilaç faydası veren, vitamin ve mineraller açısından birçok hast..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=