Lütfen bekleyin..



“Yasin Börü” davasına 25 Kasım'da devam edilecek

23 Kasım 2015, 13:06 - Okunma: 2242

Ankara'da 25 Kasım Çarşamba günü görülecek Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesine ilişkin davanın duruşması için Türkiye'nin birçok yerinden katılım olması bekleniyor.

HDP'nin sokağa çıkma çağrısıyla başlayan 6-7 Ekim saldırılarında Diyarbakır'da kurban eti dağıtırken PKK'lilerin saldırıları sonucu katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının dava duruşması 25 Kasım 2015 Çarşamba günü Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Türkiye'nin birçok yerinden Parti ve STK'lar öncülüğünde Ankara'ya gidecek olan vatandaşlar davayı takip edecek.

Dava sürecini başından bu yana takip eden HÜDA PAR yetkilileri de davaya ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. Birçok il ve ilçede HÜDA PAR ve bazı STK'lar öncülüğünde ücretsiz araçlar ayarlanarak vatandaşların Ankara'ya taşınması sağlanacak.

Hatırlanacağı üzere 5 Ekim 2015 Pazartesi günü 22'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasında bir sanık tahliye edilirken davanın ikinci duruşması 25 Kasım 2015 Çarşamba gününe ertelenmişti. (İLKHA)




 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Uyuşturucu bataklığının kurutulup, baronların önünün kesilmesi halinde madd..
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=