Lütfen bekleyin..



'Hz.Ebu Bekir ve Sadakat' etkinliği

01 Aralık 2015, 12:12 - Okunma: 2645

Batman'da Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Sağ Çev tarafından 'Hz.Ebu Bekir ve Sadakat' konulu etkinlik düzenlendi.

Batman'da faaliyet yürüten Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Sağlık ve Çevrecilik Derneği (Sağ Çev) tarafından ‘Hz.Ebu Bekir ve Sadakat' konulu etkinlik düzenlendi.

Yoğun bir katılım ile gerçekleşen programa; HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Aydın Gök, Eyyüp Yanaç, HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru ve parti teşkilatı, bölgenin bazı alim ve kanaat önderleri, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Eğitimci Hüseyin Demir'in sunuculuğunu yaptığı program, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Sağ Çev Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş'in açılış konuşmasıyla devam etti.

İnsanlığın asr-ı saadetin kaynağından beslendikçe ilerlediğini, medenileştiğini ve adalet çizgisi üzerinde yol aldığını söyleyen Güneş, “Ne zaman ki bireyler, toplumlar Allah Resulünün ve ashabının yolunu terk etti, cehalet ve zorbalığın etkisi yeniden dünyayı sarmaya başladı. Adalet, özgürlük, insanlık yok olup gitti. Huzur, mutluluk, sükûnet her yerden silindi. Haksız ve ahlaksızlık her tarafı kuşattı. Bizler, İslam düşmanlarının büyük çabalarıyla bize unutturulan, yabancılaştırılan, haklarında, zihinlerimizde ulaşılamaz ve örnek alınamaz algıları oluşturulan sahabe efendimizi gündeme getirmeyi, onları tanıtıp sevdirmeyi, onların örnek alınmasını sağlamayı ve yeniden bir asr-ı saadet iklimine ulaşma azmini pekiştirmeyi hedefliyoruz. Bizler, sadakati Hz.Ebubekir'den, adaleti Hz.Ömer'den, hayayı Hz. Osman'dan, ilmi Hz.Ali'den aldığımız feyiz ile Hz. Muhammed'in önderliğinde yeniden bir İslam toplumu inşa etmeyi gaye ediniyoruz.” dedi.

“Günümüzün her Müslüman'ı Hz. Ebu Bekir'den öğreneceği çok şey vardır”

Daha sonra kürsüye gelen Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) Üyesi Molla Beşir Şimşek, Türkçe bir konuşma yaptı.

Her Müslüman'ın Hz.Ebu Bekir gibi Hz.Muhammed'e (sav) gösterdiği sadakati göstermesi gerektiğini söyleyen Şimşek, “Hz.Ebu Bekir denince şüphesiz ki akla sadakat gelir. Hz.Ebu Bekir ile Peygamberimizin (sav) benzerliği tabir-i caizse güneş ile ay misali gibidir. Hz.Ebu Bekir; sadece aklıyla, gönlüyle değil, servetini, canını ve her şeyini Resulullah'ın davasına kurban edecek kadar ona sadık bir arkadaş olduğunu görürüz. O sadece gönlüyle, aklıyla Resulullah'a bağlı değildi. O Peygambere iman ettiği günden son güne kadar her nesi varsa Muhammed Mustafa'nın (sav) davasına kurban edecek kadar samimi ve sözünde sadık bir şahsiyetti. Hz.Muhammed'in (sav) emanetleri olan Kur'an ve sünneti bu çağda omzuna alan, bu davaya hizmetkârlık etmek isteyen ve bu uğurda yola çıkan günümüzün her bir Müslüman'ın mutlaka bu manada Hz.Ebu Bekir'den öğreneceği çok şeyler vardır. Hz.Ebu Bekir, her hal ve hareketinde Resulullah gibi yaşıyordu. O zaman biz de bugün öyle olmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Özlem Ajans Sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam eden program, Hz.Ebu Bekir'in hayatını anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

“Ashab'ın yaşantısı günümüz Müslümanlara örnek olmalıdır”

Ardından Kürtçe bir konuşma yapan Molla Adnan Aslan, Hz.Ebu Bekir'in hayatından kesitler aktararak, şunları söyledi: “Peygamberin Ashabı Kur'an ile yaşadılar. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de bile ashabın Peygambere olan bağlılığı, sadakati ve güzel ahlakı anlatılır. Bu vesileyle ashab, günümüz Müslümanlara örnek olmalıdır. Ashab'ın hayatında olan Kur'an, bizim hayatımızda da var mı diye kendimizi sorgulamamız lazım. Bu güzel Kur'an ahlakına sahip en güzel örneklerden bir tanesi de Hz.Ebu Bekir'dir. Hz.Ebu Bekir, her zaman Allah dini için canı ve malıyla hazırdı. Hz.Ebu Bekir, tüm malını Allah yolunda harcadı. Hz.Ebu Bekir, Peygamberi kendine dost edindiği ve onun yolunu takip ettiği için ebedi bir hayat kazandı. İşte bizler de Hz.Ebu Bekir gibi bir hayat yaşamalıyız ki, hem bu dünyada, hem de ahrette kazanalım.”

Program, Molla Adnan Aslan'ın yaptığı dua ile son buldu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)



















  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=