Lütfen bekleyin..



Hz.Mevlana Anma Programı

10 Aralık 2015, 09:44 - Okunma: 4938

Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı Hz.Mevlana’yı anma programı düzenlendi.

Okulun Konferans salonunda gerçekleşen programa, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zübeyir Yılmaz, Şube Müdürleri Cemal Konakçı, İshak Büyükkaya, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
Anma programı Okul Müdürü Necmettin Doğan Kümet’in bilgilendirme konuşmasının ardından Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zübeyir Yılmaz’ın konuşmasıyla devam etti. Yılmaz konuşmasında günümüz dünyasında Mevlana’nın hoşgörüsüne ne kadar büyük ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti. 

Mevlana’nın ışığıyla aydınlanmak için, Mevlana’nın gerçek şahsiyetini anlamak gerekir diyen Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zübeyir Yılmaz; “Mevlana’nın gerçek şahsiyetini anlamak için de onun hayatına iman, Kur’an ve Resulullah sevgisinin şemsiyesi altında bakmak; hayatını ve eserlerini bu çerçeveden değerlendirmek gerekmektedir. Mevlana'yı anlamak, İslam’ı anlamak; İslam’ı anlamak, insanın kendini anlaması demektir. O zaten benlik davasından vazgeçmişti. Anlattığı kendi değil, derdiydi; derdi ise kâinatın yaratılış sebebi olan ilahi aşktı. İlahi aşk ki insanlığın yüreği o aşka mesken olarak yaratılmıştı. İlahi aşk ki yürekler onunla dolduğunda insanların amansız hastalıkları son bulacak, kardeşlik ve huzur dolu yeni bir dünya kurulacaktı. Asırlardır insanların kalplerine kâinatın sırların üfleyen Mevlana’yı doğru anlamak maddiyat içinde sıkışan ruhlara ilaç olacaktır” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından, okulun müzik öğretmeni yönetiminde öğretmenlerden oluşan müzik grubu eşliğinde, öğrenciler ilahiler söyleyip, şiirler okudular. (batmanbasin.com)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=