Lütfen bekleyin..



Mesleki eğitim verildi

17 Aralık 2015, 16:37 - Okunma: 3186

Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü kütüphanesinde gençlere yönelik ‘Meslek Tanıtım Eğitimi’ verildi.

Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü kütüphanesinde LGS ve LYS hazırlanan öğrencilere yönelik, aralarında Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, Doktor İsmail Lale, Avukat Emrah Yeni, Mimar Fikret Lale ve Uzman Psikolog Bahar Mermertaş’ın da yer aldığı meslek danışmanlığı semineri verildi.

Etkinliğin açılış programında konuşan Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, “Batman’ın umut veren bir karesi de kütüphanelerimize öğrencilerin akın etmesidir. Sabah mesai başlamadan iki kütüphanemizin öğrencilerin akınını görüyoruz. Bu fotoğraf Batman’ın değişen yüzünü iyi özetliyor. Bünyemizdeki iki kütüphanede 50 bin kaynak kitap bulunmakta. Her geçen yıl kütüphanemizi kitaplarla zenginleştiriyoruz. Gençler geleceğiniz eğitimde. Hayalleriniz ve hedeflerinize ulaşmanın yolu eğitimden geçer.” dedi. 

“Bizi yarınlara taşıyan kütüphanelerdir”

Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki kütüphanelere giden öğrenciler ise “Bizi yarınlara taşıyan kütüphanelerdir. Yani eğitim yuvalarıdır. Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki kütüphanelerde kendimizi evimizdeymişiz gibi rahat hissediyoruz. Kışın sıcak ve yazın serin ortamda çalışmaktan dolayı mutluyuz. Okumamak için bahanemiz yok. Hedeflerimize ulaşmak için iyi bir eğitim şart olduğunu biliyoruz. Okuldan kalan zamanlarımızı kütüphanelerimizde geçirmenin sevinci içindeyiz. Kütüphanede hem ders çalışıyoruz hem de evin yolunu tutarken ödünç kitaplar alıyoruz. Kurumun sıcak ortamı bizleri eğitime teşvik ediyor.” diye konuştular.(İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=