Lütfen bekleyin..



Batman'da çıkan olaylarda 10 kişi gözaltına alındı

19 Aralık 2015, 22:28 - Okunma: 2495

Bölgenin bazı yerlerinde sokağa çıkma yasağı ile operasyonları protesto etmek için HDP'lilerin Batman'da yapacağı yürüyüşe müdahale edildi.

Batman'da HDP ve DBP'nin çağrısıyla bölgedeki sokağa çıkma yasakları ve operasyonları protesto yürüyüşüne müdahale edildi. Halkın destek vermediğinin görüldüğü yürüyüşte, çıkan olaylarda 10 kişi gözaltına alındı.

HDP ve DBP'nin yürüyüş çağrısının Batman halkı nezdinde karşılık bulmadığı görülürken, yürüyüş yapmak isteyen gruba polis, tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etti. Batman'ın kimi noktalarında jandarmanın da güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Basın açıklaması ve yürüyüş için günler öncesi bildiri dağıtan HDP ve DBP'nin bugün saat 13.00'de Batman Belediyesi önünde yaptığı basın açıklamasına aralarında HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran'ın da bulunduğu partinin il yöneticileri katıldı. 

Daha sonra Batman Belediyesi önünden Atatürk Parkı'na doğru yürümek isteyen gruba polis dağılmalarını anons etti. Basın açıklamasının ardından HDP Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran'ın da aralarında bulunduğu grup dağılmayarak yol ortasında oturma eylemi gerçekleştirdi. Ardından oturma eylemi yapan gruba polis tazyikli suyla müdahale etti.

Müdahalenin ardından sokak aralarına kaçan grubun bazı işyerlerinin camlarını kırdığı görüldü. Çıkan olayların ardından 10 kişini gözaltına alındığı belirtildi.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)






















 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Kayapınar Belde Belediye Başkanı olarak..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Batman’ın 3 ilçesi ve beldeler..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=