Lütfen bekleyin..



Üniversitelerde dindar öğrencilere yönelik saldırılar kınandı

23 Aralık 2015, 16:57 - Okunma: 2055

Üniversitelerde sol grupların dindar öğrencilere yönelik saldırılarına tepki gösteren Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu, üniversite yönetimlerine bu saldırıların son bulması için üzerlerine düşen görevi yerine getirme çağrısında bulundu.

Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu, son zamanlarda üniversitelerde sol grupların dindar öğrencilere yönelik saldırılarıyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, kendilerinden başka hiçbir gruba tahammül etmeyen sözde özgürlükçü, hümanist özde faşist, sosyalist çetelerin İslam’ın kutsallarına ve İslam davasını dert edinen öğrencilere karşı tahammülsüzlüğün dün olduğu gibi bugün de devam ettiği belirtildi.

“Fikri olarak boğazlarına kadar bataklığa bulaşmış bu kirli zihniyetin fiili saldırıları adeta çaresizliklerinin dışa vurumudur.” denilen açıklamada, “26 Kasım tarihinde bu güruhun saldırıları İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Ayazağa Kampüsünde cami yapılmasını isteyen Müslüman öğrencilere dönük oldu. 2 Aralık tarihinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde “Müslüman Hanımlar Topluluğu” isimli bayan öğrenci grubu, düzenledikleri Kur’an Okuma Programı esnasında sosyalist çetelerin saldırılarına maruz kalmışlardır. Saldırıda bazı bayan öğrenciler darp edilmiş. Bayan öğrencilere yönelik gerçekleştirilen bu faşist saldırı, her fırsatta kadın haklarından ve kadına yönelik şiddetten dem vuran ikiyüzlü sahtekârların da gerçek yüzlerini bir kez daha ortaya çıkartmıştır. Söz konusu Müslüman kadınlar olunca, her türlü şiddet ve saldırı bu sosyalist çetelere göre meşru olabilmektedir.” ifadelerine yer verildi.

“Müslüman öğrencilere saldırılar ilk değil”

Saldırıları bazı basın gruplarının da konuya ideolojik yaklaşıp meseleyi gündeme taşımamasının alınlarında kara bir leke olarak kalacağı vurgulanan açıklamada, “Aynı faşist solcu grubun 8 Aralık tarihinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde muhtaçlara yardım amaçlı açılan stantta görevli bayanlara alçakça ve korkakça saldırıları üniversitelerde yükselen İslami bilincin önünü kesmeye çalıştıkları ortaya çıkmıştır. Ankara’daki Müslüman Hanımlar Topluluğu’na yapılan bu saldırı Müslüman gençliğe karşı ilk saldırı değildir. Hatırlanacağı üzere birkaç hafta önce de ODTÜ’de fakültelerine mescit isteyen öğrenciler, bahçede namaz kıldıkları esnada yine aynı kirli zihniyetin saldırılarına maruz kalmışlardı.” denildi.

“Faşist saldırılar emperyalist güçlerin kirli emellerine yarıyor”

Üniversite yönetimlerinin bu olaylara karşı tedbirsiz ve tepkisiz kalmalarından dolayı saldırıların devam ettiğine dikkat çekilen açıklamanın devamında şu sözlere yer verildi: “Son olarak 22 Aralık tarihinde ODTÜ Kütüphane mescidinden çıkan öğrencilere 30-40 kişilik vandal grubu bir kez daha tahammülsüzlüğünü gösterip çivili sopalarla saldırmıştır. Bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Üniversite yönetiminin ve hükümetin derhal üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekiyor. Aksi takdirde bu saldırıların devam etmesi ve diğer üniversitelere de sıçrayıp içinden çıkılmaz bir kaos ortamına dönüşecek olmasından endişe edilmektedir. İdeal Gençlik, hiçbir zaman şiddetin ve kavganın taraftarı olmamıştır. Bu tip faşist eylemlerin, kaos ortamı oluşturacağı ve emperyalist güçlerin kirli emellerine yarayacağına inanmaktadır. Saldırılara maruz kalan Müslüman kardeşlerimizin dertleriyle dertlendiğimizi ve yanlarında olduğumuzu açık bir şekilde ifade ediyoruz.”

Üniversite yönetimlerine çağrı

Açıklamada son olarak üniversite yönetimlerine çağrıda bulunularak, “Fikir ve düşünce özgürlüğüne yönelik yapılan saldırılara müsamaha gösterilmemeli, Üniversiteleri terörize edip eğitim ve öğretime engel oluşturan unsurlar hakkında gerekenler yapılmalıdır. Farklı düşüncelere sahip öğrencilerin düzenledikleri etkinliklere saldıran ve bu etkinlikleri sabote edenler derhal okullardan uzaklaştırılmalı ve hukuksal süreç başlatılmalıdır.” denildi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=