Lütfen bekleyin..



Miniklere deprem tatbikatı

27 Aralık 2015, 14:14 - Okunma: 3430

112 sağlık ekipleri 'Yaşama Yol Ver Projesi' kapsamında özel bir okulun öğrencilerine proje hakkında bilgi verdi. Ayrıca okulda deprem tatbikatı yapıldı.

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanıp organize edilen 112 Acil Çağrı Merkezinin gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte seyreden ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesini amaçlayan “Yaşama Yol Ver Projesi” Batman’da sürüyor.

Sağlık İl Müdürlüğü, Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve Özel bir okulun işbirliğinde “Yaşama Yol Ver” proje tanıtımı ile deprem tatbikatı yapıldı.

Yapılan tanıtım ve deprem tatbikata  İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, Halk Sağlığı Müdürü Vechettin Acar, 112 Acil Çağrı Merkezi ile UMKE çalışanları, özel okul öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Konu hakkında basına bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, “Sağlık Bakanlığımız tarafından 2015 yılının son çeyreğinde bir proje hayata geçirildi. Bu projenin hedefinde 112 Acil Çağrı Merkezinin gereksiz çağrıların önüne geçilmesi, trafikte ambulanslara yol verilmesi kapsamında bir proje gerçekleştirildi. Projemize ‘Yaşama Yol Ver’ adı verildi. Bu gün özel bir okulumuzda anasınıfı, ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik bir takım faaliyet yaptık. Ayrıca bu projeyle birlikte öğrencilerin olası bir deprem esnasında neler yapmaları gerektiğine dair yapılan tatbikatla çeşitli bilgiler verildi.” dedi.

Daha sonra tatbikata rol alan öğrencilere İl Sağlık Müdürlüğü tarafından çeşitli hediyeler verildi.   (M.Sait Çelik - İLKHA)

















  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Kayapınar Belde Belediye Başkanı olarak..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Batman’ın 3 ilçesi ve beldeler..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=