Lütfen bekleyin..



Yasin Börü davasının 3’üncü duruşması başladı

07 Ocak 2016, 12:36 - Okunma: 33329

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kobani olaylarında PKK’liler tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının 3’üncü duruşması başladı.

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kobani bahanesiyle gerçekleştirilen olaylarda Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökgöz'ün şehit edilmesine ilişkin 17'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde saat 11.00 itibariyle başladı.

Güvenlik gerekçesiyle Ankara'ya nakledilen dava, sanık ve izleyici çokluğu nedeniyle Ankara 10. ile Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemelerinin birleştirilen salonunda görülüyor.

İzleyiciler, salona üzerileri polis tarafından arandıktan sonra alındı.

Maktul ve sanık yakınları, duruşmayı ayrı salonlarda izliyor. Salonun içinde ve dışında çok sayıda polis, asker ve özel güvenlik görevlisi bulunduğu görüldü.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar ile şahit Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada, gizli sanık ile müştekilerin beyanı alınırken yaşanan olaylarda yaralı kurtulan Yusuf Er ise olay anını anlattı. (Zeki Aras, Sezer Özer- İLKHA)

 

Etiketler : Yasin Börü davası,
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
DÜNYA Kategorisindeki Diğer Haberler
​HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, salgından etkil..
İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, açlıktan ölümle..
TESSEP Batman İl Temsilciliği, Danimarka’da tesettür düşmanlığına ve kamusa..
Molla Beşir Varol, Suudi öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'in ku..
PKK’liler tarafından Belçika’da katledilen Mehmet Salih Kaya, köyünde gözya..
Cemaat-i İslami’nin lideri Rahman Nizami'nin laik Hasina hükumeti taraf..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=