Lütfen bekleyin..



Yasin Börü davası 7 Mart'a ertelendi

07 Ocak 2016, 23:46 - Okunma: 7162

Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Yasin Börü ve arkadaşlarının davası 7 Mart'a ertelendi. Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Kobani bahaneli olaylarda PKK'lilerce vahşice katledilen şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının 3'üncü duruşmasına bugün devam edildi. Mahkemede herhangi bir karar çıkmazken bir sonraki duruşma 7 Mart 2016 Pazartesi gününe ertelendi.

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kobani bahanesiyle gerçekleştirilen olaylarda Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün katledilmesine ilişkin 17'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın 3'üncü duruşması, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Güvenlik gerekçesiyle Ankara'ya nakledilen dava, sanık ve izleyici çokluğu nedeniyle Ankara 10. ile Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemelerinin birleştirilen salonunda görüldü.
2'inci oturumda gerçekleşen duruşmada savcı, tutuklu sanıklardan Sedat Çoban'ın tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti verdiği son aradan sonra kararını açıkladı. Kararda tutuklu sanıkların tutuklu hallerinin devamına bir sonraki duruşmayı ise 7 Mart 2016 Pazartesi gününe ertelediğini açıkladı.

Mahkeme kararının ardından müşteki avukatlardan Murat Sadak, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yapılan yargılamanın bekledikleri şekilde yapıldığını aktaran Sadak, “Müşteki Yusuf Er dinlendi. İfadesinde olayı ayrıntılı bir şekilde verdi ve bazı teşhislerde bulundu. Onun dışında şehid edilenlerin anneleri dinlendi. Yasin Börü'nün annesi duygularını ifade etti. Daha sonra bizim taleplerimiz ve karşı tarafında talepleri alındı. Mahkeme bu defa iddia makamının aksine 17 sanığın tutuklu hallerinin devamına karar verdi. Soruşturmanın genişletilmesiyle ilgili bazı taleplerimizin daha sonra değerlendirileceğini belirtti. Duruşmayı 7 Mart'ta erteledi" şeklinde konuştu. (Zeki Aras, Sezer Özer- İLKHA)

Etiketler : yasin börü davası,
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
MEDYA Kategorisindeki Diğer Haberler
"13 Şubat Dünya Radyo Günü" dolayısıyla açıklama yapan Aksa FM Ge..
Batman Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı Yüksel Çift..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Başkan Yardımcısı ..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Batman Midyatlılar..
BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü&q..
Gazetecilerin ekonomik açıdan çok zorlandıkları bir dönemden geçtiğini beli..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=