Lütfen bekleyin..



“Batman’da okuma oranı yükseliyor”

19 Ocak 2016, 10:50 - Okunma: 4238

Batman’da İl Halk Kütüphanesi Müdür Yardımcısı, kentte okuma oranının yükseldiğini söyledi.

Batman İl Halk Kütüphanesi Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Yılmaz, 2015 yılında yapılan çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yılmaz, Batman’da her geçen gün kitap okuma oranın yükseldiğini söyledi.

“batman’da-okuma-orani-yukseliyor”.jpg

Batman’da faaliyet gösteren İlk Halk Kütüphanesi hakkında bilgi veren Batman İl Halk Kütüphanesi Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Yılmaz, merkez, şube ve ilçe kütüphanelerinde toplamda 77 bin 356 kitabın mevcut olduğunu söyledi.

Kütüphanenin yaklaşık 17 bin 300 üyesinin olduğunu belirten Yılmaz, merkez, şube ve ilçelerde yaklaşık 75 bin ödünç kitap verildiğini ve mevcut okuyucu sayısının ise 172 bin civarında olduğunu kaydetti.

Batman’da okuyucu sayısında artış olduğunu dile getiren Yılmaz, “Batman’da okuma oranı istediğimiz seviyede değil ama önceki senelere oran yükselmiş durumdadır. Kurum ismimizden de anlaşıldığı gibi sadece öğrenciler ve sınavlara hazırlananlar değil, yetişkin vatandaşlarımızın da kütüphane kitaplarından yararlanmasını sağlayarak, Batman’daki okuma oranı artırılabilir. Güncel ve çok aranan kitaplardan tüm vatandaşlarımızın faydalanmasını bekliyoruz. Kütüphaneye üye olup ödünç kitap almak kolay ve ücretsizdir.” ifadelerini kullandı.

İl Halk Kütüphanesinin 2015 yılı değerlendirmesini de yapan Yılmaz, şunları kaydetti: “2015 yılında 28 bin 385 kişi ödünç kitap aldı. Yaklaşık 15 bin üyemiz var ve 86 bin 306 kişi kütüphanemizden faydalanmış. Bir yıl içerisinde 33 bin 483 kitaptan 38 bin 616 kitaba yükseldi. 2015 yılı içerisinde kütüphanemizde yaklaşık 5 bin kitap artmış oldu. Kitaplar dışında ayrıca engelli vatandaşlarımız için materyal sayısı da bin 537’den bin 660’a yükseldi.”

“batman’da-okuma-orani-yukseliyor”-001.jpg

“batman’da-okuma-orani-yukseliyor”-002.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir şahsın üzerinde yapılan aramada tarihi eser olduğu değerl..
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=