Lütfen bekleyin..



60 yılda 5 bin kitap topladı

25 Ocak 2016, 11:13 - Okunma: 3051

60 yıldır kitap toplayan 90 yaşındaki Batman ve bölgenin kanaat önderlerinden Şeyh Seyyid Muhammed Maruf Yıldırım, şimdiye kadar 5 bin kitap toplayarak bölgenin en büyük özel kütüphanesine sahip oldu.

Batman’ın önde gelen kanaat önderlerinden 90 yaşındaki Şeyh Seyyid Muhammed Maruf Yıldırım, 60 yıldır kütüphanesi için kitap toplayarak, şimdiye kadar yaklaşık 5 bin kitap biriktirdi. Yıldırım, topladığı bu kitaplarla bölgenin en büyük özel kütüphanelerinden birini oluşturdu.

Kütüphaneden Batman’da ve bölgede bulunan birçok âlim faydalanıyor. Kütüphanede Arapça, Kürtçe, Türkçe ve Farsça dilleri olmak üzere birçok dilde kitap bulunuyor. 90 yaşındaki Şeyh Seyyid Muhammed Maruf Yıldırım, kendisinin yazdığı birçok kitap da bu kütüphanede bulunuyor.

Şeyh Seyyid Muhammed Maruf Yıldırım, yaptığı açıklamada kütüphanesinde şeriat, tasavvuf, tefsir ve hadis gibi birçok konuda kitaplarının olduğunu söyledi.

İhtiyacı olan herkes için kitaplarının olduğunu ifade eden Yıldırım, “Buraya gelen herkese müsaade ediyorum. Gelip inceliyorlar, bende sürekli kitaplarımı inceliyorum. Kütüphanemde 60 yıldır imkânlarım olduğu müddetçe kitap topladım. Şu ana kadar kütüphanemde yaklaşık 5 bin kitap topladım. Kitapları çok seviyorum. Kütüphanemde Arapça, Kürtçe, Türkçe ve Farsça dilleri olmak üzere her çeşit kitaplar bulunmaktadır. Kendim yazdığım 8 tane kitabımı da kütüphanemde bulunduruyorum. Amacım elimden gelinceye kadar bu kütüphaneyi büyütmek ve medresemize de bulunan talebelerimize bir nebzede olsa faydalı olabilmektir.” şeklinde konuştu.  

Kütüphaneyi ziyaret eden Hamit Ergin ve Recep Ayhan, isimli imamlarda bir konuyu araştırmak istediklerinde bu kütüphaneye geldiklerini söyledi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
hatice atasoy
3011 gün önce
Allah onu başimızdan eksik etmesin
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir şahsın üzerinde yapılan aramada tarihi eser olduğu değerl..
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=