Lütfen bekleyin..



Olaylarda 12 kişi gözaltına alındı

14 Şubat 2016, 17:15 - Okunma: 2190

Batman’da Abdullah Öcalan’ın yakalanışını protesto için yürüyüş yapmak isteyen HDP/DBP’liler polis müdahalesi12 kişi gözaltına alındı.

Batman’da HDP/DBP’liler Abdullah Öcalan’ın yakalanışını protesto için düzenledikleri basın açıklaması sonrası yürüyüş yapmak isteyince polis biber gazıyla müdahale etti. Çıkan arbedede 12 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

HDP ve DBP’li yönetici ve partililerden oluşan grubun Abdullah Öcalan’ın için düzenledikleri protesto yürüyüşüne polis müdahale etti.

HDP/DBP'lilerin günlerdir yaptığı çağrının Batmanlılar nezdinde karşılık bulmadığı görülürken, basın açıklaması ve yürüyüşe sadece partili küçük bir grubun katılması dikkat çekti. Polisin tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etmesiyle grup dağıldı.

Basın açıklaması ve yürüyüş için günler öncesi bildiri dağıtan HDP/DBP’nin bugün saat 13.00’de HDP il binası önünde yaptığı basın açıklamasına, aralarında Batman Milletvekilleri M. Ali Arslan ile Ayşe Acar Başaran’ın da bulunduğu HDP/DBP’nin il yöneticileri katıldı. 

Daha sonra HDP il binası önünden Atatürk Parkı’na doğru yürümek isteyen gruba polis dağılmalarını anons etti. Basın açıklamasının ardından HDP Batman Milletvekilleri M. Ali Arslan ile Ayşe Acar Başaran’ın da aralarında bulunduğu grup dağılmayarak yürümek istedi. Ardından yürümek isteyen gruba polis tazyikli suyla müdahale etti.

Müdahalenin ardından sokak aralarına kaçan grubun bazı işyerlerinin camlarını kırdığı görüldü. Çıkan olayların ardından 12 kişini gözaltına alındığı belirtildi.

batman’da-olay-cikaran-12-kisi-gozaltina-alindi.jpg

batman’da-olay-cikaran-12-kisi-gozaltina-alindi-001.jpg

batman’da-olay-cikaran-12-kisi-gozaltina-alindi-002.jpg

batman’da-olay-cikaran-12-kisi-gozaltina-alindi-003.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Kayapınar Belde Belediye Başkanı olarak..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Batman’ın 3 ilçesi ve beldeler..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=