Lütfen bekleyin..



Gençler Sabah Namazında Buluştu

21 Şubat 2016, 19:55 - Okunma: 2499

Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu tarafından ikinci eğitim yılının ilk 'Gençler Sabah Namazında Buluşuyor' etkinliğini düzenlendi.

Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu tarafından ‘Gençler Sabah Namazında Buluşuyor’ etkinliği kapsamında ikinci eğitim yılının ilk sabah namazı etkinliği düzenlendi.

Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu tarafından organize edilen ‘Gençler Sabah Namazında Buluşuyor’ programları devam ediyor. Sabah namazı vaktinde Batman merkez Pınarbaşı Mahallesi’nde bulunan Hamidiler Cami’si ile Yenişehir Mahallesi’nde bulunan Hz. Osman Cami’sinde gerçekleştirilen programa, İdeal Gençlik Topluluğunun üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Hamidiler Camii’nde gerçekleştirilen programda, cami imamı Sabah namazını kıldırmasından sonra gençler kısa bir sohbet yaptı. Hz. Osman Cami’sinde ise İTTİHADUL-ULEMA üyesi Molla Beşir Şimşek, gençler ve cami cemaatiyle namazın önemine değinerek kısa bir sohbet yaptı.

İdeal Gençlik Topluluğu Başkanı Muhammed Enes İmir, “Öğrenciler öncülüğünde ikinci eğitim yılının ilk Sabah Namazı etkinliği ile ‘Gençler Sabah Namazında Buluşuyor’ programız kaldığı yerden devam edecektir. Amacımız camiden uzaklaşmış gençleri tekrar benliklerine kavuşturmaktır. Katılım fazla olduğu için bu defa programımızı iki ayı camide yaptık. Elhamdülillah iki camimizde de katılım güzel oldu. Hz. Osman Cami’sinde sabah namazı sonrası cami cemaatiyle camide çorba içtik. Daha sonra Molla Beşir tarafından katılımcılara kısa bir sohbet yapıldı. İnşallah bu güzel etkinliğimiz tüm güzellikleriyle devam edecektir.” dedi. 

Ayrıca camide sabah namazları yaptıkları etkinliklerle sınırlı kalmaması gerektiğini vurgulayan İmir, Sabah namazı dâhil tüm vakit namazları camide cemaatle kılmaya önem verilmesi gerektiğini söyledi. (M.Sait Çelik - İLKHA) 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=