Lütfen bekleyin..



Miniklerden Kur’an-ı Kerim şöleni

21 Şubat 2016, 23:12 - Okunma: 2738

Batman’da özel bir çocuk akademisinde eğitim gören 3-6 yaş arası 30 çocuk için Kur’an-ı Kerim şöleni düzenlendi.

Batman’da Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Zeynep Turan çocuk Akademisi'nde Kur’an-ı Kerime geçen 3-6 yaş arası 30 çocuk için Kur’an Kerim şöleni düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim şöleni Batman Kültür Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonunda, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Naci Şemdinoğlu, İl Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Psikolog Veysel Yaşar ve çocuk velilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan şölen eski radyo programcısı Osman Bilgin’in sunumuyla başlayan program, Batman İl Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar’ın konuşmasıyla devam etti.

Yaşar konuşmasında, “Anne babaların çocuklara ilk görevi güzel bir isim vermektir. Elhamdülillah anne babalar bunu güzel bir şekilde yerine getirmişler. İkinci görev iyi bir din eğitimi almasını temin etmektir. Bir evladı Kur’an hafızlığı yapan ve bir evladı da Kur’an’a yeni geçmiş bir baba olarak bunu söylüyorum. Kur’an-ı Kerim eğitimi tamamlamış olan çocuğun babasına verdiği mutluluk kadar hiçbir mutluluk yoktur. Üçüncü görev ise vakti geldiği zaman, hayırlı bir insanla evlendirmektir.  Evlatların anne baba üzerindeki hakları bu üç tanesidir. Üçte ikisini tamamladınız geriye bir tanesi kaldı inşallah onu da vakti gelince tamamlarsınız.” dedi.

İl Müftü Yardımcısının konuşmasından sonra küçük çocuklar velilerin karşısına geçerek koro halinde ilahiler seslendirdiler. Daha sonra da eğitimleri devam eden 3-6 yaş arası çocuklar, ezberledikleri Hadis-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim ayetlerini okudular. Ardından Grup Fetih tarafından ilahiler ve ezgiler seslendirildi.

Yapılan sinevizyon gösteriminden sonra da Kur’an-ı Kerim’e gecen çocuklara takdir belgeleri verilirken babaları tarafından da çocuklara taç giydirildi.

Program sonrası bilgilendirmede bulunan Özel Zeynep Turan Çocuk Akademisi Kurucu Müdürü Zeynep Turan, “Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Özel Zeynep Turan Çocuk Akademisi ve Gündüz Bakım Evinde eğitimimiz 3-6 yaş arası çocukları kapsıyor. Bugün  Birinci dönem Kur’an şöleni yani Kur’an-ı Kerim’e geçen çocuklarla beraber bir etkinlik düzenlemek istedik. İnşallah bizim, çocuklar ve velileri için hayırlı bir etkinlik olur.” ifadelerini kullandı.

Çocuk akademisinde Kur’an-ı Kerim hocası olarak görev yapan Sabiha Geyik ise, velilere tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi: “Eğitim gören 60 çocuğumuz var. Çocuklarımızdan şu ana kadar 30 tanesi Kur’an-ı Kerim’e geçti ve diğerleri de geçmek üzeredir. Kur’an-ı Kerim’e geçen çocuklarımız için toplu bir şölen yaptık. Şölenimiz gayet güzel ve verimli geçti. Buradan anne babalara birkaç tavsiyem olacak. Kur’an-ı Kerim çocuklarımızın fıtratına uygun olduğu için biz de çocuklarımızı küçük yaşta Kur’an-ı Kerim eğitimine yönlendirelim. Bizler de yapabildiğimiz kadar dini eğitim vererek çocukları fıtratlarına göre büyümelerine vesile olmaya çalışıyoruz.” 

zeynep-turan-cocuk-akademisi.jpg

zeynep-turan-cocuk-akademisi-001.jpg

zeynep-turan-cocuk-akademisi-002.jpg

zeynep-turan-cocuk-akademisi-003.jpg

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bayram namazı kılıp halkla bayramlaşara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=