Lütfen bekleyin..



Yaylıca köyünde oylar topluca kullandırılıyor

07 Haziran 2015, 12:00 - Okunma: 3909

Batman merkez köylerinden Yaylıca (Dirbésa) köyünde, köylülere topluca oy kullandırıldığı bildirildi.

Batman merkeze bağlı köylerden Yaylıca (Dirbésa) köyü 1475-1476 nolu sandıklarda HDP'liler tarafından köylülere toplu halde oy kullandırıldığı öğrenildi.

Alınan bilgilere göre, toplu halde oy kullanılmasının suç olduğunu belirten sandık müşahidinin itirazının sandık kurulu başkanı tarafından red edildiği ve sandık kurulu başkanının "Ben itirazınızı kabul etmiyorum. Biz köylülerle bu şekilde anlaşmışız. Git nereye şikâyetini ediyorsan et." diyerek sandık müşahidinin itirazını dikkate almadığı belirtildi. İtiraza rağmen söz konusu sandıklarda toplu halde oy kullanmaya devam edildiği öğrenildi.

Sandık Kurulu Başkan ve üyeleri köylülere toplu halde oy kullandırılanlarla birlikte hareket ettiği ifade edilirken, sandık müşahitlerinin görevlerini yapmalarına da engel olunduğu, sandıklara köyde bazı kişiler tarafından el konulduğu da gelen bilgiler arasında.

Öte yandan Bağımsız Aday Aydın Gök adına İtiraz Yetkisi bulunan Sait Seyitoğlu ise konu ile yaptığı açıklamada, “Bu durumun tamamıyla seçim kanununa aykırı bir durum olduğu, sandıkların adeta gasp edildiği görülmektedir. İlçe seçim kurulunca en kısa sürede yasal müdahalenin ve gerekli işlemlerin yapılmasını istiyoruz. Bu mevcut duruma tamamıyla itiraz ediyoruz.” dedi. (batmanbasin.com)

Etiketler : seçim, oy kullanma
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, “Batm..
Dur durak bilmeyen HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Se..
On binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen HÜDA PAR mitinginde kon..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Batman Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı..
Sason’a çıkarma yapan HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı..
Ulu Camii Sokağı ve Alo Tevşo esnafını ziyaret eden Batman Milletvekili ve ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=