Lütfen bekleyin..



“Kürt meselesinin çözümü için iki masa kurulmalı”

08 Mart 2016, 16:16 - Okunma: 3869

Şanlıurfa’da katıldığı bir programda gündeme dair açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, Kürt meselesinin çözümü için iki masanın kurulması gerektiğini söyledi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa’da katıldığı bir programda gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, Kürt meselesinin çözümü için birinde siyasetin konuşulacağı diğerinde ise silahın bırakılmasının konuşulacağı iki masanın kurulmasının gerekliliği üzerine durdu.

“Şiddet olmadan herkes konuşabilmeli”

Yavuz, Kürt meselesi, eğitim sistemindeki çarpıklıklar ve bundan kaynaklı oluşan ahlaki yozlaşma ile toplumda giderek artan kürtaj gibi birçok konuya değindi.

Kürt meselesinin çözümü için iki somut teklifleri olduğunu ifade eden Yavuz, sözlerine şöyle devam etti:

“ İki tane masa kuracaksın.Masalardan birinde sadece siyaset konuşulacak ve herkes muhatap alınacak. Kürt halkının hakları iade edilecek, dili serbest bırakılacak, vatandaşlık tanımı değişecek, sosyal alanlarda bazı düzenlemeler yapılacak. Şiddet olmadan herkes konuşabilmeli. HÜDA PAR’ı, diğer partileri ve bu konuda söz söyleyebilme salahiyetine sahip olan aşiret liderlerini, cemaat liderlerini ve tarikatları çağırıp bu meseleyi onlarla da konuşacaksınız. Masaların birincisi budur. Bu masada silah yok, şiddet yok, bomba yok, çukur yok hiçbir şey yok.Sadece siyaset konuşacak, sivil irade konuşacak. Kurulacak olan ikinci masada ise örgüte silah bıraktırma konusu muhatapları ile konuşulacak. HDP’ye ise iki masayı göstereceksin ‘Eğer siyaset istersen gel birinci masada konuşalım. Kürtlere anadilde eğitim dâhil diğer tüm sorunların hepsi dâhil olmak üzere, şiddete başvurmadan, silaha başvurmadan, gençleri öldürtmeden tüm bunları konuşalım diyeceksin ve hangi masaya oturursa otursun serbest bırakacaksın.”

“Çocuklarımızın dansa raksa ihtiyacı yoktur”

Özellikle gençliğin içine düştüğü ahlaki yozlaşamaya da değinen Yavuz, gençliğin içene düştüğü bu vahim durumun okullarda verilen yanlış eğitimden kaynaklandığını söyledi.

HÜDA PAR olarak Milli Eğitim Bakanlığına denetiminden geçmiş okul kitaplarını incelediklerini ve bu konuda Milli Eğitim Müfredatı İnceleme Raporu adı altında bir kitapçık hazırladıklarını söyleyen Yavuz, “Biz HÜDA PAR olarak bütün okul kitaplarını tek tek inceledik.Orada dinimize, ahlakımıza, maneviyatımıza, geleneğimize, göreneğimize, kültürümüze, örf ve adetlerimize yakışmayacak ters olan ne kadar şey varsa tespit ettik bir kitapçık haline getirdik. Milli eğitim müfredatı adında bir kitapçık haline getirdik ve genel başkanımızın imzasıyla Cumhurbaşkanı ve başbakana ilettik. Şuan ki müfredatla çocukların önlerine bir istikbal koyamazsınız. Bu çocuklarımızın dansa, raksa ihtiyacı yoktur. Bu çocuklarımızın manevi değişime ve bilimsel değişime ihtiyacı vardır. Çocuklara bu yönde eğitim verilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Kürtaj cinayettir”

Diğer gündem maddesi olan Kürtaj konusuna da değinen Yavuz, Kürtajın bir cinayet olduğunu belirterek, “Cahiliye döneminde çocuklar diri diri gömülüyordu şimdi ise bir iğne ile zehirleyip öldürüyorlar. İslam dininde ana rahmine düşen bir cenin hayat sahibidir. Ve öldürülmesi yasaktır. O açıdan aslında Kürtaj bir cinayettir. Hatta biz fitrelerimizi verirken bunu da hesaba katırız. O cenine zekâtı vermeyi emreden bir anlayış, öldürülmesini de yasaklıyor. Allah’ın yarattığı bir canı katletmek cinayettir.” ifadelerini kullandı.

mehmet-yavuz.jpg

mehmet-yavuz-001.jpg

mehmet-yavuz-002.jpg 

 

Kaynak: HÜR24Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman İl Teşkilatının düzenlediği bayramlaşma programına, halk yo..
Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basınla buluşan Batman Milletvekili ..
Kayapınar Belde Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre HÜDA PA..
Batman'da yapılan oy sayım işlemlerinin ardından oy torbaları İl Seçim ..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, mezun..
Batman merkez, ilçe, köy ve beldelerde toplamda 411 bin 3 seçmen, bin 424 s..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=