Lütfen bekleyin..



Seçim sonuçları altın fiyatlarına yansıdı

08 Haziran 2015, 16:39 - Okunma: 3238

Batman’da 25. dönem milletvekili seçimlerinin sonuçları, altın fiyatlarının yükselmesini sebep oldu.

25. dönem milletvekili seçimlerinin sonuçlarıyla altın fiyatlarının yükselişe geçtiğini belirten Batmanlı kuyumcular,  95 TL olan gram altın fiyatının seçimden sonra 100 TL’ye çıktığını belirttiler.

Seçimlerden önce 95 lira olan gram altın fiyatının seçimden sonra 100 liraya çıktığını belirten kuyumcular, altındaki bu yükselişi tek partili iktidar döneminin sona ermesine bağlıyor.

Her altın fiyatlarının yükselmesiyle altına rağbetin azaldığını dile getiren kuyumcu Habip Kaya, “Şu anki çeyrek altının fiyatı 180 TL, yarım altının fiyatı 360 TL, 7 gram ata altının fiyatı 710 TL, cumhuriyet altını 725 TL ve 22 ayar gram  altının fiyatı ise 100 TL'ye yükseldi." dedi.

Kaya, “Seçimden sonra altın fiyatları yükselişe geçti. 95 lira olan altın fiyatı seçimden sonra 100 liraya çıktı. Altın fiyatları, tek partili iktidar döneminin sona ermesiyle yükseldi. Fiyatlarının yükselmesi bizim satışları neredeyse tamamıyla durdurmuş durumdadır. Vatandaşlar da altına rağbet göstermiyorlar. Vatandaşlar seçimi bekliyordu ve seçimden sonra altın fiyatının yükselmesi şu anda piyasayı kötü etkiledi.”  şeklinde konuştu.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Etiketler : seçim, altın fiyatları
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=