Lütfen bekleyin..



STK'lardan Ankara saldırısına tepki

14 Mart 2016, 17:28 - Okunma: 2206

Batman Düşünce ve İnanç Platformu Bileşenleri, Ankara’da yaşanan patlamayla ilgili bir basın açıklaması düzenleyerek, saldırıya tepki gösterdi.

21 STK’dan oluşan Batman Düşünce ve İnanç Platformu, dün akşam saatlerinde Ankara’da yaşanan ve 37 kişinin hayatını kaybettiği, 100’ün üzerinde kişinin yaralandığı patlama olayı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Memur-Sen Batman Şube binasında yapılan basın açıklamasını Düşünce ve İnanç Platformu Sözcüsü Lokman Özkan okudu.

Ankara Kızılay’da gerçekleştirilen bombalı saldırıyı, esefle kınayıp lanetlediklerini belirten Özkan, “İnsana, hayata ve huzura kasteden zalimler ve katiller güruhu çok iyi bilmelidirler ki Allah'ın adaletinden asla kaçamayacaklardır. Allah, zalimlerden bu hain saldırının hesabını er ya da geç mutlaka soracaktır. Bu hunharca katliamı gerçekleştirenleri ahrette can yakıcı bir azap beklemektedir. Allah, masum canların intikamını mutlaka alacaktır. Allah mazlumlarla beraberdir. Zalimler bu dünyada da ahrette de hüsrana uğrayacaklardır.” dedi.

Bu olayın küresel güçler, dış güçler ve karanlık güç merkezlerinin desteği ile piyonların eliyle gerçekleştiğini söyleyen Özkan, “Bu olayların temel amacının; Türkiye’nin suni gündemler ile oyalayıp, Ortadoğu’da Türkiye’nin içinde ve müdahalesinin olmadığı bir coğrafya dizayn etmek ve büyük İsrail devletinin kurulması için olduğunu inanıyoruz. Türkiye’yi savaşın içine çekerek, Ortadoğu’yu daha fazla karıştırarak emellerine ulaşmayı hedefliyorlar. Ancak biz Müslümanlar her türlü olumsuzluğa karşı sabır ve metanet içinde olmalı, ümmetin kurtuluşuna vesile olacak İslam Birliğinin kurulması için mücadele etmeli ve oynanan oyunları karşı uyanık olmalıyız. Türkiye'de her kesimin bu tür insanlık dışı katliamlara karşı tek yürek ve tek ses olmaya çağırıyoruz. Siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının duyarlı mensuplarının ve ideolojik olarak farklı olan herkesi ve insani duyarlılığı olan herkesi bu katliamı lanetlemeye çağırıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=