Lütfen bekleyin..



KDP Halepçe katliamını kınadı

17 Mart 2016, 09:28 - Okunma: 2526

Batman Kürdistan Demokrasi Platformu, Halepçe katliamını yaptığı basın açıklamasıyla kınadı.

Batman Kürdistan Demokrasi Platformu (KDP), Gülistan Caddesi'nde Halepçe katliamının 28. yıldönümü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, 16 Mart 1988'de yapılan Halepçe katliamını anarak, katliamı gerçekleştirenleri lanetledi.

İnsan Hakları Anıtı önünde yapılan basın açıklamasını PDK Siirt Meclis Üyesi Mehmet Konuk okudu.

16 Mart 1988’de Güney Kürdistan’ın Halepçe kentinin ırkçı, faşist Baas Rejiminin gazabına uğradığını söyleyen Konuk, “Öyle bir gazap ki, 2. Dünya Savaşında Japonya’nın Hiroşima ve Nagazaki kentine atılan atom bombasının ardından, insanlık tarihine kapkara bir sayfa olarak geçen insanlık suçu kimyasal silahlarla savaş uçakları Halepçe’ye zehir yüklü bombaları yağdırdı. Kısa bir zaman dilimi içinde sivil ve savunmasız 5 bin insan öldü, 6 bin insan da yaralandı. Yerküre bir kere daha yeni bir utanç sayfasıyla sarsıldı.” dedi.

Açıklamasında Halepçe katliamı üzerinden bölgede cereyan eden olaylara da değinen Konuk, şunları söyledi: “Kürdistan şehirlerini harap eden ve en büyük zararın mazlum Kürdistan halkına ödettirilen mücadele biçimini asla benimsemedik ve benimsemeyeceğiz. Devlet güçlerinin de orantısız güç kullanarak tank ve toplarla şehirlerimizi harabeye çevirmesini kınıyoruz. Kimden ve hangi amaçla gelirse gelsin, sivillere yapılan her türlü saldırıyı lanetliyoruz.”

 

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Uyuşturucu bataklığının kurutulup, baronların önünün kesilmesi halinde madd..
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=