Lütfen bekleyin..



“Halepçe katliamı alınlarında kara leke olarak kalacaktır”

17 Mart 2016, 11:04 - Okunma: 2190

Hak-İş Batman İl Temsilcisi Bünyamin Söğüt,Halepçe katliamı ve benzeri katliamlar zalimlerin alınlarında silinmez bir kara leke olarak kalacağını kaydetti.

Hak-İş Batman İl Temsilcisi Bünyamin Söğüt 16 Mart 1988’de Irak’ın Halepçe kentinde yaşanan katliama ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

Söğüt yaptığı açıklamada, Ortadoğu’nun sayısız katliamlara şahitlik ettiğini söyleyen Söğüt, “Bu katliamlardan biri de Halepçe katliamıdır. Halepçe elma kokusuyla bir katliama şahitlik etti. Dünya derin devletinin, emperyalist gücün başını çeken büyük şeytan Amerika’nın desteklediği Baasçı Saddam Hüseyin rejimi, Müslüman Halepçe halkını katliamdan geçirerek kendi ismini tarihin firavunları arasına yazdırdı. Dünya tarihine kara bir gün olarak geçen 16 Mart günü, mazlum halkın bir firavunun elinden katliamdan geçirildiği gündür.” dedi.

Söğüt açıklamasının devamında, şunları söyledi:

“Baasçı Saddam Hüseyin rejimine kimyasal silahları veren zalimler ve tekrardan onu Halepçe katliamından dolayı idam eden zalimler şunu bilin ki; Müslümanlar Saddam Hüseyin gibi, Sisi gibi İslam ümmetine bela olmuş kuklalarınıza hiçbir zaman inanmayacak ve itibar etmeyecektir. Söz konusu Müslüman Kürt halkı olunca, insan hakları savunucusu kesilen başta Avrupa devletleri olmak üzere İngiltere, Rusya, Amerika ve Çin gibi dünya devletleri, yapılan bu katliama her zaman olduğu gibi sessiz kalmış ve görmezlikten gelmişlerdir. Halepçeler, Roboskiler, Susalar ve 6-8 Ekim’ler, zalimlerin alınlarında silinmez bir kara leke olarak kalacaktır. Mahrum ve mazlumların, Rabblerinin (cc) lütfu ile yeryüzüne varis olacakları günler gelecektir inşallah.”

Kaynak: Haber Kaynağı

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Kayapınar Belde Belediye Başkanı olarak..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Batman’ın 3 ilçesi ve beldeler..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=