Lütfen bekleyin..



‘Kütüphane Haftası’ dolu dolu geçecek

24 Mart 2016, 15:53 - Okunma: 4335

“Kütüphane Haftası”nın 52’ncisi bu yıl; 28 Mart - 3 Nisan 2016 tarihleri arasında Batman İl Halk kütüphanesi de çeşitli etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor.

Kütüphane haftasındaki etkinliğe, Batmanlılar davet edildi. Kütüphane haftasında Kozluk ve Sason kütüphanelerin resmi açılışa da gerçekleşecektir. 
Yazarlar Geliyor
1964 yılından beri her yılın Mart ayının son haftası kutlanan “Kütüphane Haftası”nın 52’ncisi bu yıl; 28 Mart - 3 Nisan 2016 tarihleri arasında Batman İl Halk kütüphanesi de çeşitli etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor.

Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki İl Halk Kütüphanesi, kütüphane haftasında gerek kütüphanelerde gerekse de halkın daha çok kitap okuma alışkanlığına dikkat çekmek amacıyla açık alanlarda etkinlikler yapmayı planlıyor.

Kütüphane haftasında bazı yazarlarda ilimize davet edildi. İl Halk Kütüphanesi Müdürü Derya Ilgar, kütüphanesine Batmanlıları da görmek istediklerini belirterek; “Kütüphanelerimizi ve kaynaklarını halka en iyi şekilde tanıtmak, kitabı ve kütüphaneyi sevdirmek, çocuklarımıza, genç ve yetişkinlerimize okuma alışkanlığı kazandırmak kısaca toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünce düzenlenen 52. Kütüphane Haftası, 28 Mart-01Nisan 2016 tarihleri arasında kutlanacaktır.”
derya-ilgar.jpg

Kozluk ve Sason Kütüphaneleri Açılacak
Haftanın açılış töreninin 28 Mart 2016 Pazartesi günü saat 10.00’da, Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirileceğini belirten İl Halk Kütüphanesi Müdürü Derya Ilgar; “Etkinliklerimiz kütüphane haftasıyla sınırlı kalmayıp yıl boyunca sürecektir. “Programımıza verdikleri katkılardan dolayı, başta sayın Valimiz Azmi Çelik olmak üzere İl Özel İdare Genel Sekreterliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne teşekkür ederiz. Kütüphane haftasında Kozluk ve Sason kütüphanelerimizin resmi açılışa da gerçekleşecektir. Etkinlikler sadece bir haftayla sınırlı kalmayacaktır. Okullarımızda da okumaya yönelik çalışmalarımız devam edecektir. Eğitim ve öğretim sezonunda oluşturulan okuma grupları ile etkinlikler gerçekleşecek. Ayda bir yazar-okur buluşturmalarını sağlayacağız. Batman’daki kütüphanelerimizde en çok kitap okuyan genç kardeşlerimizi de ödüllendireceğiz. Kütüphane Haftası etkinliklerimize tüm halkımız davetlidir“ dedi.  

Kaynak: HÜR24Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=