Lütfen bekleyin..



“Yeni hastane 2017 yılı sonlarında bitecek”

25 Mart 2016, 16:18 - Okunma: 6104

Batman’da 2017 yılı sonlarında bitmesi planlanan 451 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin, ildeki kamu hastanelerinde yaşanan yatak sıkıntısını gidereceğini söyledi.

Batman’da 62 trilyon 347 milyara mal olacak ve 2017 yılı sonlarında bitmesi planlanan yeni 451 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin yapımı sürüyor.

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, Batman Bölge Devlet Hastanesi yanında 451 yataklı yaklaşık 48 bin metrekare kapalı alanı olan yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi hakkında İlke Haber Ajansına (İLKHA) bilgi verdi.

Kentteki sağlık hizmetlerinde yaşadıkları en büyük sıkıntılardan birisinin yatak sayısı olduğunu belirten Bodakçi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi projesiyle kamu hastanelerindeki yatak sıkıntısının minimum düzeye ineceğini söyledi.

Hastanenin 20 bin 690 metrekare arsa üzerinde inşa edildiğini söyleyen Bodakçi, “Hastanenin kapalı alanı toplan 47 bin 640 metrekare olacak. Hastane iki bloktan oluşacak. Bir tanesi ameliyathane öbürü poliklinik ve yataklı servis bloğu olacak şekilde dizayn edilecek. Ameliyathane bloğu bodrum, zemin ve 2 normal kattan oluşacak. Poliklinik ve yataklı servis bloğunda ise bodrum, zemin ve 9 normal kattan oluşacak. Bodrum kattı dediğimi katlar normal katlardan farksızdırlar.” dedi.  

“Tüp geçit tüneli sistem bölgede ilktir”

Kadın doğum hastanesinin aynı zamanda Batman Bölge Devlet Hastanesine tüp geçit tüneli vasıtasıyla birleştirileceğini ifade eden Bodakçi, “Özellikle ameliyathaneleri birleştirilecek. Mesela kadın doğum hastanesinde yapılan bir ameliyatta bir kardiyoloji, dâhiliye uzmanına veya bir genel cerraha ihtiyaç duyulduğu anda anında bölge hastanesinden o tüplü geçiş tünelinden kadın doğumdaki ameliyathaneye girebilecek. Bu sistem bölgede ilktir. Çok güzel ve verimli bir uygulama olacaktır. Hastane bu şekil olsun diye bu kadar geç ve özellikle oraya yapıldı. Kadın doğum hastanesinin arsası içimizi rahatlatacak büyüklükte olmasa da sırf bölge hastanesinden de hizmet alabilsin diye bu şekilde yapıldı.” şeklinde belirtti. 

Kadın Doğum Hastanesinde ayrıca psikiyatri hastaları için TRSM olacağını kaydeden Bodakçi, şunları söyledi: “Hastanemizin bodrum katında bir psikiyatri servisi planladık. Yani bir nevi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) özellikle psikiyatrik hastaların ayakta tedavilerine yönelik bir takım sosyal etkinlikler, el becerilerini geliştirme veya değişik sportif faaliyetlerle psikiyatri hastaların sıkıntılarını gidermeye yönelik bir servis hazırlayacağız.”  

“Hastanenin maliyeti 62 trilyon 347 milyardır”

Bazı sıkıntılardan dolayı hastane inşaatına biraz geç başlandığını ifade eden Bodakçi son olarak şunları söyledi: “30 Haziran 2014’te yer teslimi yapıldı. Fakat hastanenin yapılacağı yerde fay hattının geçtiğine dair bir takım söylentilerden dolayı zemin etütleri bir daha yapıldı. Bir takım araştırmalar yapıldı ve numuneler gönderidir. Araştırmalar yüzünden yaklaşık bir sene inşaatına geç başlandı. Muhtemelen 2017 yılı sonlarında hastanemizde hizmet vermeyi umuyoruz. Hastanenin maliyeti 62 trilyon 347 milyardır.” (M.Sait Çelik – İLKHA) 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Delibey
2273 gün önce
Hastane olduğu gibi duruyor.tekrar başlasa bile içindeki su havalandırma ve medikal gaz sistemleri tesisatları hepsi sökülecek.o kadar para boşa gitti.bi ise basliyonuz bari sonunu getirin.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
İlaca erişimin her geçen gün zorlaştığını belirten Batman Eczacılar Odası B..
Kanserin dünyada bir salgın gibi arttığını belirten Uzman Doktor Mehmet Cem..
Ramazan ayında ağız ve diş bakımının daha bir önem kazandığını belirten Diş..
Sağlık sektöründe pek çok sorunun halen çözüm beklediğini belirten Sağlık-S..
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik ..
Batman Valisi Ekrem Canalp, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımla..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=