Lütfen bekleyin..



Temiz, başarılı öğrencileri kutladı

29 Mart 2016, 09:26 - Okunma: 2901

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Mehmet Şirin Temiz, Van’da gerçekleştirilen TÜBİTAK BİDEB Ortaöğretim Proje Yarışmasında 7 Birincilik alan Batmanlı öğrencileri kutladı.

Van’da gerçekleştirilen TÜBİTAK BİDEB Ortaöğretim Proje Yarışması'nda Batmanlı öğrenciler 7 Birincilik ile Batman’a döndüler.

Bu yıl gerçekleşen TÜBİTAK 47’inci Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışması’na 8 ilden 1512 proje başvurusu yapılmış, bu başvurulardan 100 proje bölge yarışmasına kabul edilmişti. TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında ön elemeyi geçerek Bölge Sergisine davet edilen iller arasında en fazla projeyle davet edilen Batman Van’da gerçekleşen ve 3 gün süren bölge finali sonrası 18 daldaki birinciliklerin 7 tanesini alarak büyük bir başarı elde etti.

Gururumuz öğrencilerimiz selametle Batman’a döndüler diyen, Milli Eğitim Müdürü Vekili Mehmet Şirin Temiz; “TÜBİTAK 47’inci Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışması’na, Ağrı, Batman, Bitlis, Hakkari, Muş, Siirt, Şırnak ve Van'dan toplam 100 proje katıldı. En fazla projeyle davet edilen Batman yarışmada 7 birincilik aldı. Sevgili öğrencilerimizin bu başarısıbizi mutlu etti, bu güzel ve anlamlı başarıda emeği geçen, tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. TÜBİTAK Türkiye finallerinde başarılar diliyorum “dedi.

Toplam 100 projenin yarıştığı TÜBİTAK BİDEB Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışması Van Bölge sergisinde toplamda 18 birincilik 12´şer ikincilik ve üçüncülük ödülleri dağıtıldı. 29 projeyle sergiye katılan Batman,  toplam 7 birincilik 2 ikincilik ve 5 üçüncülük derecesi elde etti.

temiz,-ogrencilerimizi-kutladi.jpg

temiz,-ogrencilerimizi-kutladi-001.jpg

Kaynak: HÜR24Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=