Lütfen bekleyin..



"Başarmaktan başka şansımız yok"

31 Mart 2016, 23:07 - Okunma: 4512

Yazar Halit Ertuğrul,'Batman Kitap Okuyor' konulu konferansta başarmanın başarmaya inanmakla başladığını ifade etti.

Batman Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi'nin ortaklaşa yaptıkları ‘Batman Kitap Okuyor’ konulu konferans düzenlendi.

Batman TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda ‘Biz kitap okuyoruz. Ya, siz? İnsanı farklı kılan okumasıdır; insan okur.’ sloganıyla gerçekleşen etkinliğe, Yazar Halit Ertuğrul, Batman TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdurrahman Yakut, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Katılımın yoğun olduğu program, Yazar Halit Ertuğrul, ‘Batman Kitap Okuyor’ konulu konferansta hayat hikâyesini anlatarak başladı.

Mutluluk ve huzurun çaresizlere çare olmak olduğunu söyleyen Ertuğrul, "Biz gariban Anadolu çocuklarıyız arkamızda holdingler yok. Bizim başarmaktan başka çaremiz yok. Eğer başaramasak ömür boyu ikinci sınıf insan durumuna düşeriz. Ben size Türk filmlerini anlatmıyorum. Hayatın gerçeğini anlatıyorum. Bizim başarmaktan başka şansımız yok. Her yerde onurla anlatıyorum. Hamd olsun profesörüm iki yıldan beridir Türkiye’de yılın yazarı seçiliyorum. Hayal bile edemediğim yere geldim. Ama bir kıyas yapmak için her yerde anlatıyorum. 14 yıl aralıksız ayakkabı boyacılığını yaptım. Benim bütün öğrencilik hayatım ayakkabıları boyatmakla geçti. Türkiye’nin en iyi ayakkabı boyacısıyım. Ankara Belediyesi ayakkabı boyacılık yarışması açmıştı bende katıldım Türkiye birincisi oldum. Diplomalı ayakkabı boyacısıyım. Hamd olsun her yerde şeref ile anlatıyorum." dedi.

“Süper zekâlı zannedilen öğrenciler, başarmaya inanmış öğrencilerdir”

Başarının başarmaya inanmakla başladığını ifade eden Ertuğrul, “Başarmak başarmaya inanmakla başlar. Süper zekâlı zannedilen bir öğrenci ile geri zekâlı zannedilen bir öğrenci arasında bir cümle fark var. Süper zekâlı zannedilen öğrenciler, başarmaya inanmış öğrencilerdir. Geri zekâlı zannedilenler ise başaramayacağına inanmış öğrencilerdir. Başarmak inanmakla başlıyor. Başarmak bir aşktır, hasrettir, sevdadır rüyalara girmek uykuları kaçırmaktır. Başarmak inanmaktır. Eğer başarılı olursanız hayatı siz seçersiniz, ama başarısız olursanız hayat sizi seçer. Başarılı olursanız ömür boyu çare olursunuz, ama başarısız olursanız ömür boyu çare arasınız. Bugün bir miladımız, başlangıcımız, niyetimiz ve yol haritamız olmalıdır. Biz geri zekâlı değiliz. Bu okullarda okuyan bu sınıflara gelen öğrenciler geri zekâlı olamaz. Mutlaka başarması için müthiş bir potansiyel var demektir. Başkasını geçen birinci olur, ama kendisini geçen şampiyon olur.” ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

basarmaktan-baska-sansimiz-yok.jpg

basarmaktan-baska-sansimiz-yok-001.jpg

basarmaktan-baska-sansimiz-yok-002.jpg

basarmaktan-baska-sansimiz-yok-003.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=