Lütfen bekleyin..



“Sosyal medya dünyada dördüncü büyük güç haline geldi”

04 Nisan 2016, 14:48 - Okunma: 3993

HÜDA PAR Batman Gençlik Kolları üyelerine “Medyanın Önemi” konulu bir seminer veren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, sosyal medyaya dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

HÜDA PAR Batman Tanıtım ve Medya Birimi ile Gençlik Kolları üyelerine “Medyanın Önemi” konulu bir seminer veren HÜDA PAR Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, sosyal medyanın toplumlar üzerindeki etkisi yönüyle dünyanın dördüncü büyük gücü haline geldiğini söyledi.

Parti çalışmaları kapsamında hafta sonunu Batman’da Elibüyük, HÜDA PAR Batman Tanıtım ve Medya Birimi ile Gençlik Kolları üyelerine “Medyanın Önemi” konulu seminerde bir araya geldi.

Seminer konuşmasında geleneksel ve sosyal medyanın uluslararası düzeyde büyük bir güç olduğuna vurgu yapan Elibüyük, “Yazılı ve görsel medyanın yanı sıra şuan sosyal medya dünyanın dördüncü büyük güçlerinden biri haline gelmiştir. Gündemlerin oluşturulmasında büyük bir paya sahip olan Sosyal Medya şu haliyle siyasal ve sosyal hayatı etkileyen önemli bir alan haline gelmiştir.” şeklinde konuştu.

“Sosyal medya yalan ve sahtekârlık üzerine kullanılırsa neticesi de şer olur”

Toplumsal hareketliliğin sağlanması ve bu hareketliliğin toplum üzerindeki etkisini sağlamaya yönelik her türlü propagandaların da en etkin şekliyle Sosyal Medya üzerinden yürütüldüğüne dikkat çeken Elibüyük sözlerine şöyle devam etti:

“Vatandaşların sosyal medya üzerinden örgütlenerek birçok eylem yaptıklarını görüyoruz. Gezi eylemlerinin başlangıcı ve sonrasında yaşanan gelişmeler sosyal medyanın etkisine bir örnektir. Dolayısıyla medyayı ama özellikle de sosyal medyayı hak olan davamıza hizmet etmek niyetiyle, hayırlı iş ve hedefler ulaşmak için daha etkin kullanabilmeliyiz. Ama yalan ve sahtekârlık üzerine kullanılırsa neticesi de şer olur.  İşte derdi büyük davası hür olan biz dava adamlarının bu konuya çok dikkat etmesi ve çalışmalarımızı bu hakikatleri dikkate alarak yürütmeliyiz. “

“Yaptığımız paylaşımlardan Allah’a karşı sorumluyuz”

Gençlere, sosyal medyayı aktif olarak kullanırken dikkat etmeleri gereken konular hususunda da uyarı ve tavsiyelerde bulunan Elibüyük,  “Görsel ve yazılı medyada,ama özellikle de sosyal medyada yalan gündemlerden ve olumsuz gelişmelerin yayılmasına zemin hazırlamaktan uzak durulmalıdır. Çünkü bu konuda en çok mağdur olan yine bizler yani hakkın savunucuları olacaktır. Yaptığımız paylaşımlardan Allah’a karşı sorumlu olduğumuzu da kesinlikle unutmamamız gerekiyor. Yapılacak şahsi paylaşımların ucunun nereye çekileceğini iyi düşünmeli ve bu konuda hassas olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Elibüyük, yaptığı sunumun ardından katılımcıların sorularını cevaplayarak seminerini bitirdi.

“sosyal-medya-dunyada-dorduncu-buyuk-guc-haline-geldi”.jpg

“sosyal-medya-dunyada-dorduncu-buyuk-guc-haline-geldi”-001.jpg

“sosyal-medya-dunyada-dorduncu-buyuk-guc-haline-geldi”-002.jpg

Kaynak: HÜR24Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman İl Teşkilatının düzenlediği bayramlaşma programına, halk yo..
Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basınla buluşan Batman Milletvekili ..
Kayapınar Belde Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre HÜDA PA..
Batman'da yapılan oy sayım işlemlerinin ardından oy torbaları İl Seçim ..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, mezun..
Batman merkez, ilçe, köy ve beldelerde toplamda 411 bin 3 seçmen, bin 424 s..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=