Lütfen bekleyin..



‘Sertifikalı yoğun bakım hemşireliği’ eğitimine başlandı

04 Nisan 2016, 14:57 - Okunma: 3441

Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde 'Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama' eğitimlerine başlandı.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı tarafından Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne verilmiş olan yetki belgesi doğrultusundaki; “Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama” eğitimlerine başlandı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, ülkenin birçok merkezlerinden başvurunun yapıldığı eğitimin Bölge Devlet Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirileceği belirtildi. 3 hafta sürecek olan eğitimlerde başarı gösterenlere sertifika verileceği bildirildi.

Sorun çözme becerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır

Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama Yetki Belgesi almak için yapılan başvurunun, standartlar doğrultusunda incelendikten sonra “Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Uygulama Yetkisi” almaya hak kazandıklarını söyleyen Genel Sekreter Dr. Hakan Pamukçu, söz konusu yetki belgesinin önemine ilişkin şöyle dedi; “Verilen Yetki Belgesi doğrultusunda Ülke genelinde başvuruda bulunan hemşirelere yoğun bakım hemşireliği sertifikalı eğitimlerine başladık. Yoğun Bakım Hemşireliği eğitimi ile koruyucu, geliştirici ve rehabilite edici girişimlerle bireyin fiziksel, psikolojik ve sosyal olarak güçlenmesini sağlayan, hasta ve aileleri ile terapötik iletişim kuran, sağlık bilimi ve teknolojisindeki gelişmelere, yeni tedavi ve bakım yöntemlerine uyum sağlayabilen, acil, kritik ve karmaşık hasta bakım gereksinimlerini karşılayabilecek yetkinliğe sahip sorun çözme becerisi gelişmiş yoğun bakım hemşirelerinin yetiştirilmesinin amaçlanmaktadır. Bu kapsamda uzman ekip tarafından verilecek olan eğitimlerin sonunda başarı gösterenlere sertifika verilecektir.”

Kaynak: HÜR24Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
İlaca erişimin her geçen gün zorlaştığını belirten Batman Eczacılar Odası B..
Kanserin dünyada bir salgın gibi arttığını belirten Uzman Doktor Mehmet Cem..
Ramazan ayında ağız ve diş bakımının daha bir önem kazandığını belirten Diş..
Sağlık sektöründe pek çok sorunun halen çözüm beklediğini belirten Sağlık-S..
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik ..
Batman Valisi Ekrem Canalp, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımla..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=