Lütfen bekleyin..



Mereto dibinde kütüphane

05 Nisan 2016, 17:50 - Okunma: 4372

Batman’ın bal, ceviz ve cevizli sucuğuyla tanınan Sason ilçesinde bu kez ilçe halk kütüphanesinin açılışı gerçekleştirildi.

Batman’ın Sason ilçesinde 2973 metre yüksekliğindeki Mereto ve Helkis dağlarının eteklerinde İlçe Halk kütüphanesinin açılışını Vali Azmi Çelik ve beraberindekiler yaptı. Dağlarda halen kar’ın görüldüğü Sason’la birlikte kütüphanesiz ilçe kalmadı. 
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sason Kaymakamlığı ile Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün destekleriyle modern kütüphanenin açılışını Vali Azmi Çelik, Vali Yardımcısı Cihat Arık, Sason Kaymakamı Tekin Dündar, Kozluk Kaymakamı Orhan Aktürk, Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı ve kabalalık davetli topluluğu gerçekleştirdi.  
Kütüphanesiz İlçe Kalmadı
Sason’a yakışacak modern kütüphanenin yapılmasında emeği geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sason Kaymakamlığı ile Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne teşekkür eden Vali Çelik; “Sason’a kütüphane kazandırılmasından dolayı mutluyuz. İlçe merkezi yaklaşık 12 bin olan ilçemizde azımsanmayacak şekilde kütüphaneye ilgi var. Kütüphanemiz sadece öğrencilere değil, ilçe halkına da hizmet vermektedir. Ödünç kitap ve kayıtlı üye sayısının Sason’da daha da artacağına inanıyorum. Dinlenmenin yolu da okumaktır. Kitap okuduğumuzda dinlendiğinizin farkına varıyoruz. Kütüphanesiz ilçemiz kalmadı “dedi.

Sason Kaymakamı Tekin Dündar, ilçeye modern kütüphanenin kazanılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. 

mereto-dibinde-kutuphane.jpg

mereto-dibinde-kutuphane-001.jpg

mereto-dibinde-kutuphane-002.jpg

mereto-dibinde-kutuphane-003.jpg

Kaynak: HÜR24Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=