Lütfen bekleyin..



İl Müftüsü Erhan'dan Üç Aylar ve Regaib Kandili mesajı

06 Nisan 2016, 17:57 - Okunma: 2049

Batman İl Müftüsü Erhan'dan Üç Aylar ve Regaib Kandili mesajı yayımladı.

Mübarek üç aylar ve Regaib Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan 8 Nisan Cuma günü mübarek üç ayların başlayacağını hatırlatarak, bu mübarek gün ve gecelerde tövbe, dua, niyaz ve istiğfarlarla herkesin kendisini affettirmeye ve Allah’a yaklaşmaya çalışması gerektiğini söyledi.

7 Nisan Perşembe gününü Cuma'ya bağlayan gece Regaib Kandili olduğunu hatırlatan Erhan, “Cuma gününden itibaren de üç aylara girmiş olacağız. Ramazan ayının müjdecisi, üç ayların ilk mübarek gecesi, Recep ayının ilk Cuma gecesi Regaib, Recep ayının 27'nci gecesi Miraç, Şaban ayının 15'inci gecesi Berat ve Ramazan ayının 27'nci gecesi Kadir gecesidir.” dedi.

Üç ayların içinde barındırdığı bu gecelerin Müslümanlar için ayrı hatıraları olduğunu vurgulayan Erhan, “Bu gecelerde kararan kalplerimizi aydınlatmak, yorgun düşen ruhumuzu tazelemek, unuttuğumuz kulluk borçlarımızı hatırlamak, yeniden gerek Allah’a gerekse yarattıklara karşı vazife ve sorumluluklarımızı gözden geçirerek yenilenme fırsatı elde etmek, önümüze serilen bu zaman dilimlerini iyi değerlendirmek gerekmektedir. Bir taraftan bu tarz bir muhasebe yaparken diğer taraftan ibadet etmek, Kur’an okumak, Camii ve mescitlere koşmak, Allah’ın rahmetinin buram buram yağdığı bu maneviyat ikliminden âzami istifade etmek gerekir.” dedi.

“Geceyi Mümine yakışan iman dolu bir ruhla değerlendirmek gerekir”

Regaib gecesinin Allah’ın fazlının, kereminin, bol ihsanının, mağfiretinin ve bağışının en fazla olduğu gece olduğuna dikkat çeken Erhan, “Allah’ın bol bol ikramından istifade edebilmek, gereğince nasiplenebilmek büyük önem arz etmektedir. Miraç Gecesini ise idrak ederken, Miraç olayının öncesinde ve sonrasında Hz Peygamber’in ve ashabının tevhid mücadelesi yolunda katlandıkları eziyet ve sıkıntıları hatırlamak, Rasulullah’ın örnek hayatını gözden geçirerek, Mümine yakışan iman dolu bir ruhla değerlendirmek gerekir. Aklanma, temiz ve suçsuz çıkmak için bir fırsat olan Berat Gecesinde bol bol tövbe ve istiğfarlarla günahlardan temizlenebilmek, arınabilmek, gecenin manevi değerine binâen, namaz, Kur’an tilaveti, zikir, tesbih ve istiğfarlarla geçirebilmek, hayırlı iş ve eylemlere özel önem verip yönelebilmek büyük önem taşımaktadır.”

“Huzur için huzura durup dualar etmeliyiz”

Erhan açıklamanın devamında şunları söyledi: “Hiç şüphesiz üç aylar, geçmişin muhasebesini yapmanın, kendimizi öz denetime tâbi tutmanın, yapıp-ettiklerimizi yeniden değerlendirmenin, geleceğe yönelik planlar yapmanın, tedbirler almanın vaktidir. Çoğu zaman günah lekeleriyle kirlenen kalplerimizi, yeniden cilalayabilmek, temizleyip arındırabilmek için bugünleri bir fırsat bilmek gerekir. Bu mübarek gün ve gecelerde tövbe, dua, niyaz ve istiğfarlarımızla kendimizi affettirmeye ve Allah’a yaklaşmaya çalışmalıyız. Kendimiz, ailemiz, memleketimiz ve insanlık için ellerimizi açıp, huzur için huzura durup dualar etmeliyiz." 

Kaynak: HÜR24Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bayram namazı kılıp halkla bayramlaşara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=