Lütfen bekleyin..



Batman'da 170 bin öğrenci karne aldı

12 Haziran 2015, 13:56 - Okunma: 3138

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı sonunda Türkiye geneli 17 milyon öğrenci karne sevinci yaşarken Batman’da da 170 bin öğrenci karne aldı.

Yoğun bir eğitim-öğretim yılı maratonundan sonra Batman il ve ilçe genelinde 170 bin öğrenci ve yaklaşık 7 bin öğretmen, 8 ay süren eğitim döneminden sonra, 3 ay sürecek yaz tatiline girdi.

Batman’da 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının bugün sona ermesi nedeniyle yılsonu karne dağıtım töreni Batman Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu’nda yapıldı. Törene, Batman Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, bazı kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 

Sınıfta öğrencilere karne dağıtımını Batman Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Çelik ve Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu öğretmenleri yaptı.

Karne dağıtımının ardından öğretmenler odasında öğretmenlerle buluşan Batman Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy ve İl Milli Eğitim Müdürü Çelik öğretmenlerle kısa bir sohbetten sonra tören sona erdi.

Tören sonrasında konuşan Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, “2014-20145 Eğitim-Öğretim yılını hayırlısıyla kazasız belasız bitirdik. Batman’da 170 bin öğrencimiz bugün okuldan mezun olmanın sevincini, heyecanını yaşıyor. Bizler de öğretmenler, veliler ve kurum yöneticileri olarak heyecanlarını onlarla birlikte yaşıyoruz. Bu sene okullarımızda çok güzel etkinlikler yapıldı. Batman’da bu yıl ilk defa yapılan bilimsel araştırma projelerinin sergilerden çok güzel projeler çıktı. Eğitim adına umut verici gelişmeler oldu. Okul dönüşümlerimiz tamamlandı. Bu yıl çok güzel okullarımız faaliyete geçti. Donatım anlamında da çok fazla mesafe kat ettik. İnanıyorum önümüzdeki dönemlerde çok çok daha kaliteli eğitim sunma imkânımız olacak.” dedi.

Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü; “Eğitim öğretim yılı boyunca hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize verimli bir tatil geçirmelerini ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Öğrenci velilerinden Yılmaz Özdemir ise “Bugün öğrencilerin ektiklerini biçtiği gündür. Çocuklarımızın başarılarını, öğretmenleri verdikleri belgelerle ifade ediyor. Bir yıl boyunca çocuklarımızla güzel bir şekilde ilgilendikleri için hocalarımıza çok teşekkür ediyorum, hayırlı bir tatil geçirmelerini diliyorum. Bir sene boyunca hiç bıkmadan velileri olarak biz ve öğretmeni ilgilendik. Kendisi de epey çalıştı ve bunun karşılığını da aldı. Oğlum başarılı bir şekilde 4. sınıftan ortaokula geçti.” ifadelerini kullandı.

Sınıf atladıkları, karne ve başarı belgeleri aldıkları için çok mutlu olduklarını belirten öğrenciler ise, yaz tatili boyunca hem dinleneceklerini hem de çok okuyacaklarını söylediler.    (M.Sait Çelik – İLKHA)

Etiketler : karne
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=