Lütfen bekleyin..



“Üç ayları hakkıyla eda edelim”

07 Nisan 2016, 17:26 - Okunma: 2063

Üç ayların bu gece başlaması nedeniyle açıklamalarda bulunan âlimler, Müslümanlar için üç ayların içinde ibadi açıdan değerlendirilmesi gereken mukaddes vakitler olduğuna vurgu yaptılar.

Üç aylarla ilgili açıklamada bulunan Batman Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad-ul Ulema) Batman Sekreteri M. Ali Altun, Müslümanlara önemli tavsiyelerde bulundu.

Altun, Müslümanların yapmış olduğu hataların, yanlışların, günahların telafisini yaparak, ömürlerini, bu üç aylık bölümünde daha çok faydalı, bereketli, dualı, ibadetli bir şekilde geçirmenin mücadelesi içerisine girmesi gerektiğine dikkat çekti.

Üç aylara girmenin sevinci içerisine girdiklerini belirten Altun, “Rabbimize hamdolsun. Bizler Müslümanlar olarak, Rabbimizin Müslümanlara ikram ve ihsanı olarak sunmuş olduğu; günahlardan arınmak, temizlenmek ve Allah-u Teâlâ’nın rızasını kazandıracak amelleri işlemek için verimli, bereketli, manevi atmosferi yüksek bir mevsime girmiş bulunmaktayız. Üç aylar, bizler Müslümanlar olarak muhtaç olduğumuz ulvi olan duygularımızın gelişmesine, manevi yönden kendimizi geliştirmemize katkı sunacak en güzel mevsimdir.” dedi.

Müslümanlar için üç ayların içinde ibadi açıdan değerlendirilmesi gereken mukaddes, mübarek gün ve gecelerin olduğunu hatırlatan Altun, “Bizler dört gözle her yıl bu mevsimi bekliyoruz. Müslümanlar olarak bir yıl içinde yapmış olduğumuz hataların, yanlışların, günahların telafisini yapmak, gafletle geçirdiğimiz ya da hakkıyla istifade etmediğimiz ömrümüzü, bu üç aylık bölümünde daha çok faydalı, bereketli, dualı, ibadetli bir şekilde geçirmenin mücadelesi içerisine girmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

“Bizler faniyiz, bu dünya geçicidir ve Allah-u Teâlâ’ya muhtaç olacağız.” diyen Altun, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Allah’ın rızasına, O’nun rahmetine ve affına muhtaç olacağız. İşte bu affın, rahmetin, bereketin sağanak şekilde yağdığı bu mevsimlerde kana kana içebilmeyi, bu mevsimde doya doya ibadetlerimizden lezzet almayı, özellikle secdelerle, dualarla Rabbimize yönelmeyi, O’na kavuşmayı, O’na doğru güzel bir şekilde gidebilmek için üç aylardan ciddi bir şekilde istifade edebilmemiz lazım.”

"Akan gözyaşları ve kanların dinmesi için Allah'a yakarmalıyız"

İslam coğrafyasının içinde bulunduğu son derece üzücü manzaraların yaşandığını vurgulayan Altun, “Üç aylarda kanların oluk oluk aktığı, akıtıldığı bu zamanda Müslümanların zaferiyeti, mazlumların kurtuluşu, akan gözyaşları ve kanların dinmesi için Allah-u Teâlâ’ya yakarmalıyız. O’na yalvarmamız, İslam ümmetinin kardeşliğe, vahdete erişmesi, o izzet ve şeref dolu geçmişimize tekrardan kavuşabilmemiz için Rabbimizden nusret dilemeliyiz. İşte bu aylar bu açıdan son derece önemli aylardır. İyi değerlendirmemiz, iyi istifade etmemiz ve susuz olan birinin çölde suya kavuşması gibi bu üç aylardan istifade etmeye gayret etmeliyiz. Rabbimizden temenni ve arzumuz, bütün insanlık için ve özellikle de İslam coğrafyasında şu anda mazlum olup ciddi eziyetler, bedeller ödeyen çocukların, yaşlıların, kadınların çektiği o eziyetlerin kalkması, gözyaşlarının dinmesi ve o acıların bir daha yaşanmamasıdır.” ifadelerini kullandı.

"Allah, hakkıyla bu ayları ihya etmeyi bizlere nasip etsin"

Açıklamanın sonunda Altun, şunları kaydetti: “Biz bu ayların hayır ve bereket dolu bir gelecek bize getirmesini, Yüce Rabbimizden de bu ayların hürmetine, Müslümanların sıkıntılarını gidermesini kendisinden niyaz ediyoruz. Allah, hakkıyla bu ayları ihya etmeyi bizlere nasip etsin. Onların idrakinde ve şuurunda olmayı bizlere nasip etsin. Özellikle şuurlu, duyarlı, Müslümanların dertlerini kendilerine dert edinen Müslümanların; bu üç ayları zikirle, duayla, ilimle hayatlarını geçirerek, Allah-u Teâlâ’dan beklemiş olduğumuz nusretin acilen gelmesi için ciddi bir yakarış ile Rabbimizden dilememiz gerekir.”(İLKHA) 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=