Lütfen bekleyin..



"Kutlu Doğum etkinliğiyle köyümüz ihya oldu"

08 Nisan 2016, 14:18 - Okunma: 2073

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Köy-Der tarafından Recepler köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinin ardından köy sakinleri duygularını anlattı.

Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) tarafından Batman merkeze bağlı Recepler (Receba) Köyü'nde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinin ardından Peygamber âşıkları kadın, erkek ve çocuklar duygu ve düşüncelerini ile paylaştılar.

Her yıl geleneksel bir hale getirilerek Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğini çok olumlu bulduğunu söyleyen Gürci Karahan, “Bizim köyde 5 senedir Kutlu Doğum etkinlikleri yapılıyor. Köy halkı olarak biz de bu etkinliklerle ihya oluyoruz. Bu etkinlikler vasıtasıyla Hz. Muhammed’in hayatını öğreniyoruz. Etkinlikler vasıtasıyla köyümüze başka köylerden ve merkezden misafirler geliyor misafirlerimizde ağırlamaktan da büyük mutluluk buluyoruz.” dedi.

Bazı kesimler tarafından bölgede Hz Muhammed'in unutturulması istendiğini ifade eden Veysi Karakuş, “Peygamber Efendimizin Kutlu Doğumunu köyümüzde kutladık. Böyle etkinliklerin her zaman devam etmesi gerekiyor. Özellikle Kürdistan bölgesinde bazı çevrelerce Hz. Peygamber unutulmak isteniliyor. Bunlara karşı etkinlik yapan Peygamber Sevdalıları Platformu ve Köy-Der’e sonsuz teşekkürler ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kutlu Doğum etkinliğinin bayram şenliği gibi güzel bir etkinlik olduğunu vurgulayan Kutbettin Karahan, “Yapılan etkinliklerden çok mutluyuz. Yetersizde olsa yılda bir defa bu tür etkinlikler olduğu zaman bilgilerimizi güncelliyoruz. Kutlu Doğum etkinlikleriyle Peygamber Efendimizi hatırlıyoruz. Onu hayatımıza işliyoruz. Bu durumdan çok memnunuz. Her zaman Kutlu Doğum etkinliğinin köyümüzde ve tüm köylerde yapılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Köy sakinlerinden Abdurrahman Karahan, ise şunları kaydetti: “Bu Müslüman kardeşlerimizin yaptıkları Kutlu Doğum etkinlikleri çok iyi bir çalışmadır. Müslümanlar bu etkinliklerle dinlerini ve peygamberlerini tanıyorlar. Öyle bir duruma gelmiştik ki çoğu kişi Peygamber Efendimizin ismini bile bilmiyordu. Elhamdülillah bu etkinliklerin semeresi herkes Peygamber Efendimizi tanımaya başladı.”

Kutlu Doğumun herkese huzur getirmesi temennisinde bulunan bir diğer köy sakini Murat Karahan da “Bu etkinlikler çok güzeldir. Etkinliklerin her zaman devam etmesini istiyoruz. Bu etkinliklere çok seviniyoruz. 5 senedir köyümüzde kutlu doğum etkinlikleri yapılıyor ve çok memnunuz. Rabbim etkinlikleri düzenleyenlerden razı olsun ve kolaylıklar versin.” görüşlerini paylaştı.

Köy sakinlerinden Feima Karakuş, “5 senedir köyümüzde mevlit etkinliği oluyor. Mevlidimizi çok beğeniyoruz. Bu vesileyle dinimizi peygamberimizi tanıyoruz. Biz hiçbir sene bitmesini istemiyoruz ve bu mevlit etkinliklerinin devamını istiyoruz. Bu tür etkinlikleri ne kadar yapsak o kadar seviniyoruz. Çok güzel duygular içerisindeyim ve duygularımı anlatamıyorum. Köyümüzün etkinliğine ne kadar misafirimiz gelse bizleri memnun ediyor.” dedi.

Kutlu Doğum etkinlikleriyle köylerine bereket geldiğini dile getiren Semanur Karakuş, “Kutlu Doğum etkinliğinin olmasını istiyorduk ve her zaman devam etmesini istiyoruz. Köyümüzde 5 yıl oluyor ve devamını diliyoruz. Köyümüzde yapılan etkinliğe ne kadar katılım olursa bizleri o kadar memnun ediyor. Bu yüzden mutluyuz ve huzurluyuz. Bu etkinlikler vesilesiyle köyümüze bereket geliyor.” ifadelerini kullandı.

Duygularını aktaran Behiye Karakuş da şunları söyledi: “her sene mevlidin köyümüzde olmasını istiyoruz. Hz. Muhammed yolunan malımızı canımızı ve evlatlarımızı feda etmeye hazırız.”

Batman’dan Kutlu Doğum etkinliğine katılmak için Recepler köyüne geldiğini söyleyen Zeynep Cihangir, “Peygamber Efendimizi (s.a.v.) tanımayan insanlar var. Hz. Muhammed'in hayatını bilenler bu etkinlikler vesilesiyle bilmeyenlere anlatılıyor. Peygamber Efendimizin ahlakıyla ahlaklanmamız lazım. Bu Kutlu Doğum etkinlikleri her zaman olmalıdır.” dedi.

Kutlu Doğum etkinlikleriyle Hz.Muhammed’i yakından tanıdıklarını kaydeden Zehra Karakuş, şu ifadeleri kullandı: “Peygamber Efendimizin Kutlu Doğumunu çok beğendim. Çok güzel bir etkinlik olmuş. Köyümüzde 5 yıldır yapıyoruz. Bu Kutlu Doğumlar vasıtasıyla Peygamber Efendimizin çok zorluklar çektiğini öğrendim. Kutlu Doğum etkinlikleri bizlere çok şey kazandırdı. Kutlu Doğum etkinliklerine katılmaları için her kese tavsiye ediyorum."

Son olarak Halime Karakuş, “Her sene köyümüzde Kutlu Doğum etkinliği oluyor. Peygamber Efendimizi (s.a.v.) tanımak ve Peygamber Efendimizi (s.a.v.) daha çok hatırlamak için etkinliklerin kesintisiz devam etmesini istiyoruz. Bu etkinlikler nedeniyle bizler çok mutlu ve huzurluyuz. Kutlu Doğum etkinliklerini düzenleyenlerden Allah razı olsun.” dedi. (M.Sait Çelik-İLKHA) 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bu pazar günü gerçekleştirilecek "Mevlid-i Nebi" et..
Cuma Hutbelerinde “Hayatın Her Alanında Öfkemize Hâkim Olalım” konusu işlen..
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=