Lütfen bekleyin..



“Müslüman Kürt Halkı; Melanet Organizasyona Hayır Diyor”

09 Nisan 2016, 17:17 - Okunma: 2135

Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu Koordinatörü İbrahim Gökdemir, Pazar günü Sümer Park’ta düzenlenmek istenen LGBTİ etkinliğine sert tepki göstererek, LGBTİ çalıştayının iptal edilmesi uyarısında bulundu.

HDP LGBTİ Meclisi tarafından yarın, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin de katkıları ve sunduğu imkânlarla Sümer Park Konferans Salonu’nda LGBTİ çalıştayı ile ilgili açıklama yaptı.

Gökdemir açıklamasında, Müslüman Kürt halkının diğer Müslüman halklar gibi fıtratı din üzere kurulmuş İslam ümmetinin ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çekerek, ““Müslüman Kürt halkı diğer Müslüman halklar gibi fıtratı din üzere kurulmuş İslam ümmetinin ayrılmaz bir parçasıdır. Tarihsel süreç içerisinde İslam ümmeti bünyesinde Kürtlerin İslam’a bağlılığı tarihe şan vermiştir. Bunun tarihte sayısız örnekleri vardır.” dedi.

Emperyalistlerin yerli piyonları konumunda olan Marksist-Leninist köhnemiş zihniyetin oyunlarına işaret eden Gökdemir, “Ne yazık ki Müslüman Kürtler içerisinde nevzuhur diye tabir ettiğimiz İslam düşmanı batılı emperyalistlerin yerli piyonları konumunda rol alan Marksist Leninist köhnemiş zihniyet bu halkı dininden, değerlerinden, kültüründen ve Yüce Ahlaki ilkelerinden uzaklaştırmak istemektedir. Batılı emperyalistlerin onlarca yıl Müslüman ümmeti üzerinde gerçekleştiremediği ahlaksızlık ve din düşmanlığı uygulamalarını bu kez sözde Kürt halkıadına hamilik ve kurtarıcılık rolüne bürünen HDP/PKK zihniyeti bu ahlaksızlaştırma misyonunu üstlenmiş görünmektedir.” ifadelerini kullandı.

LGBTİ’nin ahlaksız çalıştayına tepki gösteren Gökdemir şöyle devam etti: “Bu insanlık dışı ve ahlaksızlık örneğini İslam kültür medeniyetine yüzyıllarca beşiklik etmiş Peygamberler ve Sahabeler diyarı iffet, haya ve namusuna duyarlıkta nam salmış Diyarbakır’ımızda LGBT (Lezbiyen, gay, Biseksüel ve transseksüel) gibi sapık ve hayvandan daha aşağı ahlaksız bir çalıştayı yapması Diyarbekir adına utanç vericidir. Bu halkın hiçbir inanç, kültür ve değerlerine uymayan tamamen hayvani güdüleri öne çıkaran bu tür melanet organizasyonlar sadece uşağı oldukları ağababalarını memnun etmekten başka bir anlam ifade etmemektedir.”

HDP samimiyetsiz

Gökdemir, HDP cenahının samimiyetsiz olduğuna değinerek, “Bir taraftan sivil Cuma adı altında sözde resmi ideolojinin din anlayışını eleştirip, İslami bir söylem ile Mübarek Üç ayların hürmetine barış çağrısı yapanların tüm bu olup bitenleri samimiyetten uzak, sırf kirli emellerini gerçekleştirmek amacı ile halkın huzuruna maske ile çıktıkları aşikar olmuştur. Unutulmamalıdır ki; Bunlar bu yaptıkları ile gittikçe Müslüman Kürt halkından uzaklaşmakta ve günü geldiğinde ağababaları tarafında kullanılmış bir mendil misali kendilerini tarihin çöplüğünde bulacaklarından da eminiz.” dedi.

Kürt halkına yapılmış büyük bir hakarettir

Açıklamasının devamında Gökdemir, “Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu olarak; LGBT rezaletinin hiçbir dini ve inanç akım tarafından makul karşılanmadığı bir sosyo-kişilik bozukluğu olarak tanımlanan bu melanetin bu topraklarda tanıtılması Kürt halkına yapılmış büyük bir hakarettir. Bizler; Hükümetin “Dindar nesil” istiyoruz söyleminin sadece sözde kalmamasını diliyoruz. Ülkemizi ve özelikle bölge halkını özgürlükler adı altında Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerimde lanetlediği Lutiliğe karşı gerekli tedbirleri almasını, aile değerlerini dinamitleyen bu gibi ifsat organizasyonlara karşı yasal düzenlemeler yapılmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

Halkın sinir uçlarına dokunmamaya karşı uyarıyoruz

HDP ve bileşenlerini uyaran Gökdemir, “Diyarbakır Sümer Park ortak yaşam alanında yapılması planlanan bu rezalet organizasyonunu gerçekleştiren başta HDK bileşenleri ve onlara arka çıkan Büyükşehir Belediyesini bir an önce organizasyonunu iptal etmeye davet ediyoruz. Ayrıca böylesi bir melanete yer ve imkan tanıdığı için Müslüman Kürt halkından özür dilemeye ve ‘Dinimiz namusumuzdur’ ilkesini düstur edinen bu halkın sinir uçlarına dokunmamaya karşı uyarıyoruz. Bu güne kadar tüm uygulamaları ile Müslüman Kürt halkını inancından, dininden, ve ahlaki ilkelerinden uzaklaştırmaya hedef edinen habis akım daha dün gibi Hendek/Çukur siyaseti ile bu bölge halkına ait hiçbir değeri paylaşmadığını ispatlarcasına çatışma ortamındaki uygulamaları ile kirli yüzleri ortaya çıkmıştır.” dedi.

Açıklamanın sonunda Gökdemir halka çağrıda bulunarak, “Bizler halkımıza bu habis zihniyeti ve işbirlikçilerini tanımalarını ve genç nesillerini bu melanet akıma karşı koruma ve uyanık olmaya davet ediyoruz. 10 Nisan Pazar günü saat 13.30’da Sümer park yaşam alanında HDK’nın organize ettiği LGBT organizasyonuna karşı tüm duyarlı sivil toplum kuruluşlarını ve Müslüman Kürt halkını yasal tepkilerin vermeye davet ediyoruz.” şeklinde halka çağrıda bulundu.

“musluman-kurt-halki;-melanet-organizasyonuna-hayir-diyor”.jpg

Kaynak: HÜR24Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bu pazar günü gerçekleştirilecek "Mevlid-i Nebi" et..
Cuma Hutbelerinde “Hayatın Her Alanında Öfkemize Hâkim Olalım” konusu işlen..
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=