Lütfen bekleyin..



'Usta Öğreticilik' kursları başladı

10 Nisan 2016, 17:40 - Okunma: 3633

Batman Mesleki Eğitim Merkezi’nde 'Usta Öğreticilik' kursları başladı.

Batman Mesleki Eğitim Merkezi’nde 40 saatlik 'Usta Öğreticilik' kursları başladı.

Kurs ile ilgili bilgi veren Batman Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Rıdvan Ulu, "Ustalık Belgesi sahibi olup Mesleki Eğitim Merkezimizde açılan 40 saatlik Usta Öğreticilik kurslarını başarı ile tamamlayanlara ‘Usta Öğreticilik Belgesi’ verilir. Merkezimizde verilen belgeler uluslararası nitelik taşır. Avrupa Birliği ülkelerinin tamamında geçerli olan Ustalık ve Usta Öğreticilik Belgeleri vermeye yetkili tek kurum  Mesleki Eğitim Merkezleridir." dedi.

Bahar dönemi Usta Öğreticilik  (İş Pedagojisi) kurslarının ustaların ve işverenlerin yoğun talebi üzerine başladığına dikkat çeken Ulu, "Bahar dönemi Usta Öğreticilik  (İş Pedagojisi) kurslarımız ustalarımızın ve işverenimizin yoğun talebi üzerine başlamış bulunmaktadır. Otuz kişilik birinci grup bahar dönemi usta öğreticilik kursiyerlerimizin eğitimleri, Mesleki (çıraklık) Eğitim Merkezimizde  devam ediyor. Ustalarımızın yoğun talebi üzerine usta öğreticilik kurslarımız önümüzdeki aylarda da ikinci ve üçüncü gruplarla devam edecektir." şeklinde konuştu.

Ulu açıklamasının devamında şunları söyledi: "Kurslar hafta sonu akşam  saat 17.00  de saatinde başlamaktadır. Ustalık Belgesi sahibi kişiler 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu gereği işyerlerinde çırak öğrenci çalıştırmak için Usta Öğreticilik Belgesi sahibi olmak zorundadırlar. Bunun için toplam 40 saat süreli İş Pedagojisi Kurslarına(Usta Öğreticilik) katılmak gerekmektedir."

batmanda-usta-ogreticilik-kurslari-basladi.jpg

batmanda-usta-ogreticilik-kurslari-basladi-001.jpg

batmanda-usta-ogreticilik-kurslari-basladi-002.jpg

Kaynak: HÜR24Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=