Lütfen bekleyin..



"İslam kardeşliği olmadan kurtuluşa eremeyiz"

11 Nisan 2016, 16:55 - Okunma: 2240

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Batman'ın Gercüş ilçesinde “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz.Muhammed (sav)” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Batman'ın Gercüş (Gercewsê) ilçesinde “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi  Hz. Muhammed (sav)” temasıyla düzelen  Kutlu Doğum etkinliğinde İnsanlığın ve ümmetin parçalanmışlıktan kurtulmasının tek reçetesinin  Allah-ü Teala’nın Hz. Muhammed (sav) aracılığıyla bize gönderdiği  İslam’ın  emrettiği kardeşlik hukukunu  yerine getirmek olduğuna vurgu yapıldı.

Gercüş Mescid-ül Aksa Camii’nin yanındaki Mevlid alanında  yapılan etkinliğe, Gercüş İlçe Müftüsü Mehmet Demir, Alimler ve Medreseler Birliği (ittihad'ul Ulema) üyesi Molla Osman Teyfur, bazı STK temsilcileri ile çevre köy  ve ilçe halkı katıldı. Etkinliğin yapıldığı alanın girişine Enfa-Der kadın kolları tarafından kermes açıldı.

Sunuculuğunu  Seyfettin Yıldırım’ın yaptığı etkinlik, İsmail Çakıllı Hoca’nın  Ahzab Suresi'nin  40-48 ayetlerini okumasıyla başladı.

Ardından Özlem Ajans sanatçılarından Salih Gül  ve Batman Umut kız çocuk ilahi grubu ilahiler seslendirdi. Etkinlik Mevlid -i Şerif ve ilahilerin okunmasıyla   devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Osman Teyfur, kardeşlik ve vahdetin ancak Hz. Muhammed’in (sav) önderliğinde tesis edilebileceğini belirtti.

"Her birimiz bir ateş çukuru üzerindeyiz"

Teyfur , "İnsanlığın ve ümmetin parçalanmışlıktan kurtulmasının tek reçetesi Allah-u Teala’nın Hz. Muhammed (sav) aracılığıyla bize gönderdiği İslam'ın emrettiği kardeşlik hukukunu yerine getirmektir.  Şuan insanlık büyük bir tehlikededir. Ümmetin durumu tehlikededir. Her birimiz bir ateş çukuru üzerindeyiz. Her an içine düşmekle karşı karşıyayız. Vahdet ve kardeşliğimiz hiç olmadığı kadar zarar görmüştür. Birbirimize olan düşmanlığımız gün be gün  dünyamızı  yıkıyor, köy, belde ve şehirlerimizi  tahrip ediyor. Bu nedenle yeniden birlik olmaya ve kardeşliğimizi tesis etmeye ihtiyacımız var.” dedi.

“Acilen vahdet ve kardeşliğe ihtiyacımız var”

Bir topluluğa muhabbet ve İslam kardeşliği yerleşmeden kurtuluşa erişilemeyeceğini belirten Teyfur, bir an önce vahdet ve kardeşliğin tesis edilmesi gerektiğini vurguladı.  Hz.Muhammed’in (sav) önderliğinde vakit geçirmeden İman ve İslam harcı ile yoğrulan muhabbet ve sevgi duygularını aramızda tesis etmeliyiz. Birbirimize her zamankinden daha çok muhabbet ve sevgi duymalıyız. Kardeşimiz için hayırlı olanı istemek ve aramızdaki İslam kardeşliğini pekiştirmeye ihtiyacımız var. Bunu da ancak Hz.Muhammed’in (sav) izinden gitmekle yapabiliriz.  Başka yol ve önderlerin, yanlış yollarında gitmekle kardeşliği sağlayamayız. Allah'ın ipine sımsıkı sarılırsak ve gücümüzü O’nun dinine yardım etmekle harcarsak belki kardeşliğimizi sağlayabiliriz. Bu şekilde olursa zamanın firavunlarına karşı mücadele etme gücüne sahip olabiliriz. Bu durumda Allah rahmetini ve yardımını gönderecektir inşallah.” dedi.

Konuşmanın ardından söylenen ilahilere gençlerin halkalar oluşturup halay çekerek eşlik etti. Etkinlik, Murat Demir Hoca'nın Arapça, Türkçe, Kürtçe dillerinde yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

 

 

 

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=