Lütfen bekleyin..



BAL'dan ortaokullar matematik olimpiyatı

11 Nisan 2016, 20:17 - Okunma: 4479

Batman Anadolu Lisesi’nde bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen ‘’Kim Korkar Matematikten’’ isimli olimpiyatla öğrencilere matematiği sevdirmeyi ve başarılı öğrencilerin kendilerine alan bulabilmelerini hedefleniyor.

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran Batman Anadolu Lisesi’nde ortaokul öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilen Matematik olimpiyatını ziyaret etti.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen ‘’Kim Korkar Matematikten’’ isimli olimpiyatla öğrencilere matematiği sevdirmeyi ve başarılı öğrencilerin kendilerine alan bulabilmelerini hedefliyor. Batman’da eğitim veren 48 ortaokulun 3’er öğrenci ile katıldığı olimpiyatı ziyaret edenMilli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran öğretmenler odasında okulların matematik öğretmenleri ilebir araya geldi.

Matematik Olimpiyatı ile sosyal alanlarda yapılan organizasyonların yanında bilimsel alanda da etkinlik yapmak istediklerini ifade eden Okul Müdürü Mehmet Konak bunu da “Matematik Olimpiyatı” ile gerçekleştirdiklerini söyledi. Olimpiyat öncesi Proje Koordinatörü Metin Örge, sınavın kuralları hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

‘’Kim Korkar Matematikten’’ isimli olimpiyatla ilgili konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran; “Batman Anadolu Lisesikendine yakışanı yapıyor. Bu tip eğitim amaçlı organizasyonlar şehrimizin eğitim düzeyini daha yukarılara taşımak için çok önemlidir. Bu etkinlikler öğrencilerinkişisel gelişimine yardımcı olacaktır. Bu çalışmayı gerçekleştiren matematik zümresi, okul idaresi ve öğretmenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Batman Anadolu Lisesi’nin Matematik Öğretmenleri tarafından hazırlanan sorularla, yapılan olimpiyatta dereceye giren öğrencilerden birincilere üç tam altın, ikincilere üç yarım altın, üçüncülere üç çeyrek altın ödül olarak verilecek.İki saat süren olimpiyat etkinliği, tüm okul öğrenci ve öğretmenleri ile öğle yemeği yendikten sonra hatıra fotoğraf çekimi ile sona erdi. Milli Eğitim Müdürü Kurtaran’a ziyaretinde Şube Müdürü Abdurrahman Kardaş’da eşlik etti.

batman-anadolu-lisesi’nden-ortaokullar-matematik-olimpiyati.jpg

batman-anadolu-lisesi’nden-ortaokullar-matematik-olimpiyati-001.jpg

batman-anadolu-lisesi’nden-ortaokullar-matematik-olimpiyati-002.jpg

Kaynak: HÜR24Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=