Lütfen bekleyin..



Yapıcıoğlu’ndan gündeme dair önemli açıklamalar!

19 Nisan 2016, 17:50 - Okunma: 3768

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, il başkanları toplantısında gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

HÜDA PAR Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, ülkede yaşanan son gelişmeler ve gündemdeki bazı konularla ilgili olarak önemli değerlendirmelerde bulundu.

Eğitim Sen çatısı altında yürütülen ahlaksızlık projesi,  İslam İşbirliği Teşkilatının Türkiye’de düzenlenen toplantısı ve devlet ile örgüt arasında devam eden çatışma süreci hakkında açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu'nun ana hatlarıyla değindiği konular şöyle:

EĞİTİM SEN ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLMEYE ÇALIŞILAN AHLAKSIZLIK

Malumunuz birkaç gün önce partimizin Eğitim İşleri Başkanlığının yapmış olduğu bir açıklama vardı. Eğitim sendikalarından bir tanesi sözüm ona çocuklara eğitim verecek diye insan hakları ve çocuk hakları çerçevesinde olaya yaklaşarak, süslü bazı laflarla kendi ahlaksızlıklarını, kendi sapıklıklarını ilkokul düzeyindeki çocuklara bulaştırmak için sinsi bazı planlar içerisindedirler.

“Ne kadar azgınlık varsa hepsini yapmaya/ yaptırmaya çalışıyorlar”

Bazı Avrupa birliği ülkelerinde maalesef bunların uygulamaları da vardır. İlkokul seviyesindeki çocuklara cinsel bilgiler veya cinsel yönelim ya da cinsiyet kimliği adı altında, tarih boyunca sapıtan, yoldan çıkan kavimlerin farklı farklı tarihlerde yapmış oldukları ne kadar azgınlık varsa hepsini bir araya toplayıp bunları yapmaya/ yaptırmaya çalışıyorlar ve olabildiğince de yaygınlaştırmaya çalışıyorlar. Bunu yaparken de bazı masum ifadelerin arkasına saklanmaya çalışıyorlar.

“Bu işi ilkokullara kadar yaygınlaştırmak ve o körpecik beyinleri zehirlemek istiyorlar”

Mesela diyorlar ki biz hoşgörü istiyoruz, kimse bize ayrımcılık yapmasın, kimse bize farklı davranmasın. Zaten şuanda Türkiye de, mevcut durumda yaptıkları hiçbir melanet suç sayılmıyor. Kimsenin onlara karıştığı falanda yok. Ama onlar kendi sınırları içerisinde de kalmaya razı değiller. Parti açıklamamızda da belirttiğimiz gibi; bu işi ilkokullara kadar yaygınlaştırmak ve o körpecik beyinleri zehirlemek istiyorlar. Bu melanetlerini sergilerken herkesin onlara sessiz ve tepkisiz kalmasını istiyorlar, bununda adına hoşgörü diyorlar.

“Boğazlarımızı patlatırcasına bu tehlikeye dikkat çekmek zorundayız”

Bu toplumsal ifsat çalışmalarının önünde set olmak durumundayız.Gücümüz neye yetiyorsa, sesimiz çıktığı kadar, boğazlarımızı patlatırcasına bu tehlikeye dikkat çekmek zorundayız ve çekeceğiz. Halkı bu tehlikeler karşısında uyarmaya, bunun farkına vararak bu gaflet uykusundan herkesi uyandırmaya çalışacağız.

Avrupa birliği uyum yasaları çerçevesindeciddi bir toplumsal muhalefet oluşmazsa, bu tehlikenin farkına varan insanlarda artış yaşanmaz ve onların tepkileriniortaya koymasını sağlayamazsak, korkarım ki yarın bir gün öyle yasal düzenlemeler gelecek ki belki de bu sapıkların yapmış olduklarına ahlaksızlık demek bile suç sayılacak.

“İnşallah onların bu sinsi planlarını boşa çıkaracağız”

Bir taraftan kendilerine eğitim sendikası diyen birileri okullara bunu sokmaya çalışırken bir taraftan da ana muhalefet partisi kanun teklifi vererek bunlara yasal koruma sağlamaya çalışıyor. Öbür taraftan başka bir parti de daha üst düzeyde anayasal bir güvence sağlamak istiyor bunlara. Ama dediğim gibi biz bunlara tepkisiz kalmayacağız ve herkesin bu tehlikenin farkına varması için elimizdekiher türlü imkânı seferber edeceğiz.İnşallah onların bu sinsi planlarını, tuzaklarını ve oyunlarını boşa çıkaracağız.

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI

İki gün önce İstanbul’da İslam İşbirliği Teşkilatı’nın zirve toplantısı gerçekleştirildi. Malumunuz, Siyonistlerin Kudüs ve Mescid-i Aksa’yıişgal etmesinden sonra buna bir tepki olarak 1969 yılında İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) ismiyle kurulan bu yapının temel amacı Filistin topraklarını bu işgalden kurtarmaktı. Amaç Kudüs’ü Yahudi işgalinden Siyonist işgalden kurtarmaktı. Ama süreç içerisinde işlev görmedi ve gittikçe zayıfladı.

Birkaç gün önce zirvenin açılış konuşması da dâhil olmak üzere zirvede söz alan bazı ülke liderlerinin mesajlarının arasında gerçekten kulağa hoş gelen çok güzel mesajlarda vardı. Yeniden ümmet olma, İslami yakınlaşmayı daimi gündem maddesi haline getirme ve pek çok konuda ortak hareket etme söylemleri hâkimdi.

“On binlerce kilometre ötelerden emperyalistler gelip bu işe müdahil olmasınlar”

Bizim de daha önce sıkça söylediğimiz, hatta parti programımızda yazdığımız konular bunlar. Benzeri başka konular da mevcut programımızda.

Mesela başından beri biz diyoruz ki; İslam coğrafyasındaki İslam ülkelerinin herhangi birinde bir sorun baş gösterdiğinde bu sorun ümmet içi bir meseledir, aile içi bir meseledir ve bunun ümmet içerisinde kalması ve ümmetin bu sorunları halletmesi gerekir.Ta ki on binlerce kilometre ötelerden emperyalistler gelip bu işe müdahil olmasınlar.

Parti programlarımızda yazdığımız ve sıkça tekrar ettiğimiz bu gerçeklerin böyle bir zirvede dile getirilmiş olması bizi sevindirmiştir. Lakin bunların sözde kalıp kalmayacağı konusunda bir netlik en azından düşüncelerde bir netlik olmadığını müşahede ediyoruz. Umuyor ve diliyoruz ki orada söylenen sözler samimi bir şekilde söylenmiş olsun ve orada söylenen sözlerin gereğini yerine getirmek için yine samimi bir çaba ortaya konulsun. Bizim endişelenmemizin haklı sebepleri vardır.

“İslam Âlimler Birliğini terör örgütü olarak tanımlarsanız ümmet söylemlerinizden endişelenecektir”

Biraz önce de belirttiğim gibi 1969’da Kudüs’ü işgalden kurtarma amacıyla kurulmuş bir örgüt, zirve açılış konuşmasına; Kudüs’ün ve Filistin’in bağımsızlığı ve özgürlüğü için çaba sarf eden, ümmetin en izzetli fertlerinden oluşan en izzetli yapılardan bir tanesi olan HAMAS’ı terör örgütü listesine koymuş olan bir ülkeye teşekkürle başlanıyor.

İslam Âlimler Birliğini terör örgütü olarak tanımlarsanız, onun başındaki bir piri faniyi terörist başı olarak yaftalayıp ülkelere girişinin önüne engel koyarsanız Millet sizin ümmet söylemlerinizden endişelenmeye başlayacaktır.

“Ortak paydanın İslam olması lazım”

İslam İşbirliği Teşkilatı paydasında bir araya gelmiş olan ülkelerin ortak paydasının da İslam olması lazım. Eğer Müslümanlar olarak bir araya gelmişseniz -ki bu kitabınızın,Rabbinizin ve peygamberinizin emridir, bu durumda birlik olmak, beraber olmak ve bir birilerinin derdiyle dertlenmek inancımızın bize emridir. Eğer siz bu emirler çerçevesinde bir araya gelmişseniz- sizin ölçünüz de o dinin kutsal kitabı olmalıdır. Eğer siz gerçekten kendi şahsi menfaatlerinizi idare ettiğiniz ülke menfaatlerinin üzerinde görmemiş olsaydınız belki memleketlerinizin hali bu olmayacaktı.

“Birbirinize karşı merhametli olabilseydiniz Müslümanların durumu bu olmayacaktı”

Siz ey İslam ülkelerini yöneten yöneticiler! Ne idiğü belli olmayan, milli menfaat veya ulusal çıkar gibi gerekçelerin arkasına saklanarak sizin kardeşlerinizin memleketlerinin onlar için cehenneme çevrilmesine sessiz ve seyirci kalmasaydınız;  eğer siz, kardeşlerinize yapılan zulümlere itiraz edebilme cesaretini gösterebilseydiniz; eğer siz gerçekten kendi aranızda birbirinize karşı merhametli olabilseydiniz,Rabbinizin size emrettiği gibi izzetinizi küffara karşı gösterebilseydiniz bu gün 1 milyar 700 milyon Müslüman’ın durumu bu olmayacaktı.

Her şeye rağmen umuyor ve diliyoruz ki; bu zirve İslam ümmetinin gerçekten birbirine yaklaşmasına, kardeşlik şuurunun pekişmesine, Müslümanların birbiriyle dayanışmasına, Müslümanların birbirine merhamet ve şefkatle yaklaşmasına, memleketlerini işgal eden küffara karşı izzetli ve cesurca bir tavır ortaya koymalarına vesile olsun. Rabbim o günleri görmeyi hepimize nasip eylesin.

ÇATIŞMALI SÜREÇ VE BÖLGE         

Gündemin değişmeyen maddelerinden bir tanesi de özellikle bölgemizde yaşanan çatışmalı süreçtir.

Son dönemlerde bölgede yürütülen bu siyasetin yanlış olduğu, hata olduğu malum partinin içerisindeki bazı şahıslar ve bazı milletvekilleri tarafından dile getirilmeye başlandı.

“Belki de istediğiniz buydu”

Fiziki, maddi güç olarak zayıf olanın hak arama yöntemi olarak güce başvurması ahmaklıktır. Hak arama yöntemi olarak kuvvete başvurmaahmaklığını ortaya koyanların daha sonra “devlet orantısız güç kullanarak bizim üzerimize geldi”şeklinde ağlaşmalarının bir manası yoktur.

Daha önce de söyledik:Özerklik veya öz yönetim,  adına her ne derseniz deyin bunun tek taraflı ilanı olabilecek bir şey değildir. Eğer siz memleketin idari yapısında bir değişiklik istiyorsanız, bunu dile getirir vemutabakatın sağlanmasını zorlarsınız. Ama işi bir oldubittiile kazılmış çukurlara veya onların kenarlarına veya evlerin içerisine yüzlerce kiloluk hatta tonlarca ağırlıkta bombalar yerleştirerek yapmaya kalkarsanız, devletin şiddetle sizin üzerinize geleceğini de mutlak surette hesap etmişsiniz demektir.  Hatta belki istediğiniz buydu. Şuan da memleketin dört bir tarafında iç savaş manzaraları oluşturmak için yoğun bir çaba içerisinde olduğunuzu gizlemeye çalışmayın.

“Ağır hak ihlalleri yaşanmıştır”

Evet, çatışmaların şehir içine taşınmasından sonra mutlak surette hak ihlalleri yaşanmıştır.Hemde ağır hak ihlalleri yaşanmıştır. Ciddi anlamda siviller de bundan zarar görmüştür, sivil can kayıpları yaşanmıştır. Milletin evi yıkılmıştır, evi yıkılmayanlarda evlerini kullanamamaktadırlar. Hastaneler yıkılmış, okullar tahrip olmuş, öğrenciler okula gidememiştir. Herkesin hayatı alt üst oldu.Bundan siyasi bir rant bekleyerek bu işe girenler siyaseten de bu işten zarar ettiklerini umarım görmeye başlamışlardır. Bu çatışmaların biran önce bitmesi memleketin biran önce huzura kavuşması insanların normal hayatına dönebilmesi temennimizdir.

“Adalet sağlanmadan huzur avdet etmez”

Ancak şunuda söylemeden geçemeyeceğim;Eğer memlekete gelen huzurun kalıcı olması isteniyorsa, gerçekten kalıcı bir kardeşliğin tesis edilmesi isteniyorsa bunun mutlak surette adalet temelinde olması gerekir. Adalet sağlanmadan huzur avdet etmez. Adalet sağlanmadan sağlanan sükûnet kalıcı olmaz. Adil olmayan bir çözüm, çözüm değildir. Bunu da herkesin bilmesi ve ona göre hareket etmesi gerekir.

“Birçok kez söyledik, buradan bir kez daha söylemekte, tekrar etmekte fayda görüyorum”

Çatışmalar başladıktan sonra birçok kez söyledik, buradan birkez daha söylemekte, tekrar etmekte fayda görüyorum. Adına çözüm süreci dedikleri çatışmasızlık sürecinde hükümetin sadece bir partiyi veya bir örgütü veya onun liderini muhatap alarak bu süreci sürdürmeye çalışması hataydı. Bugün hükümet bu işin muhatabı yoktur demekle aynı hatayı tekrar ediyor. Bu daha önce söylenenin bu kez tersten söylenmesidir. Bir partiyi veya bir örgütü bütün Kürtlerin temsilcisi makamına oturtanlar bugün de diyorlar ki onlar silaha sarıldığı için artık bu meselenin muhatabı yoktur ve konuşacak bir şeyde yoktur. Bu yine bu meselenin tek muhatabı,Kürtler ‘in tek temsilcisi o malum çevrelerdir demenin başka bir şeklidir.

“Terörle mücadele devam ederken reform yapılmaz yaklaşımı doğru değildir”

Bu konuda da hükümete seslenerek şunu söylemek istiyoruz: Operasyonlar devam ederken veya “terörle mücadele devam ederkenreform yapılmaz” mantığı ve yaklaşımı doğru değildir. Eğer siz gerçekten meseleyi çözmek istiyorsanız, elinde silah olan, eylemlere girişenlere karşı operasyon yaparken de atmanız gereken adımları mutlak surette atmak zorundasınız. Siyaseten belki sizlere bazı şeyleri kaybettirir düşüncesiyle bunu erteliyor olabilirsiniz,ama yanlış yapıyorsunuz. Kısa günün karı diyerek bu yola sapmışsanız, emin olunuz ki uzun vadede bu politikanızdanda en büyük zararı yine siz göreceksiniz. Memlekete bir iyilik yapmak istiyorsanız kısavadede siyaseten size zararı olabileceğini kesin olarak biliyor olsanız bile memleketin menfaatine olan bu adımları bir an önce atmalısınız. Atılacak bu adımlarla inşallah daha güzel günler ve daha adil bir yönetimbizi bekliyor olacaktır.

Kaynak: HÜR24Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, seçime günler ..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Batman Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, “Batm..
Dur durak bilmeyen HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Se..
On binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen HÜDA PAR mitinginde kon..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Batman Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=