Lütfen bekleyin..



Batman’da Genel İş Sağlığı ve Güvenliği semineri verildi

13 Haziran 2015, 16:20 - Okunma: 3421

Batman PTT Başmüdürlüğü, çalışan personeline yönelik Genel İş Sağlığı ve Güvenliği eğitim semineri verdi.

Batman PTT Başmüdürlüğü tarafından il ve ilçelerdeki tüm PTT personeline yönelik iş kazalarının önüne geçmek ve çalışanları bilinçlendirmek amacıyla genel iş sağlığı ve güvenliği semineri verildi.

İl Kültür Merkezi Sinema Salonunda düzenlenen seminer, İş Güvenliği Uzmanı İrfan Avcı tarafından verildi.

6331 yasa gereği işverenin çalışanlarına vermesi gereken temel iş sağlığı eğitimini verdiklerini söyleyen Avcı, “Bu kapsamda çalışanları yasanın yeni getirmiş olduğu haklar ve yükümlülükler hakkında bilgilendirdik. Ülkemizde iş güvenliği ile ilgili ilk defa böyle bir yasa çıkıyor. Bu tamamen iş güvenliğini kapsayan bir yasadır. Çok büyük eksikliklerden biri olan iş sağlığı güvenliği kültürü ülkemizde henüz yeni olduğu için eğitimizde özellikle iş sağlığı güvenliği kültürünün temellerini atmaya çalışıyoruz. Yasal olarak haklarla ilgili bilgi veriyoruz. Ülkemiz için iş güvenliği çok önemlidir. İş güvenliğiyle ilgili dünyada ülkemizin hak ettiği yere ulaşabilmesi için bu eğitimlerin sık sık yapılması gerekiyor.” dedi.

Dünyada her gün 1 milyon iş kazasının olduğunu ve 5534 çalışanın işle ilgili hastalıklara yakalandığını belirten Avcı, 879 çalışanın da iş kazası nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti.

Türkiye’de ise her gün 172 iş kazasının olduğunu ve günlük olarak 4 kişinin iş kazası nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkat çeken Avcı, 6 kişinin de sürekli iş göremez hale geldiğini vurguladı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Etiketler : iş güvenliği
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..
7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevre..
Allah'ın insana verdiği en önemli nimetlerden birinin sağlık olduğunu b..
Batman'da yanlış kan verildiği iddia edilen 24 yaşındaki talasemi hasta..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=