Lütfen bekleyin..



Psikiyatri hastalarından örnek sergi

29 Nisan 2016, 15:02 - Okunma: 5736

Batman'da psikiyatri hastaları takı tasarımı, ahşap boyama ve resim sergisi açtı.

Batman Kamu Hastaneleri bünyesinde bulunan Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören Psikiyatri hastalarının çalışmaları sergilendi. Batman AVM Park Sergi Salonu'nda sergilenen ürünler bir hayli beğenildi. Açılışını Vali Yardımcısı Serap Özmen, Sağlık İl Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu ve hastaların yaptığı sergide renkler göz kamaştırdı. Müzik dinletisi ve ebru sanatının da icra edildiği sergide Sağlık İl Müdürü Dr. İhsan Bodakçi’ninaçılışta yaptığı ebru boyama sergiye renk kattı. Psikiyatri hastalarından ikincisinin düzenlediği takı, ahşap boyama, resim, yağlıboya çalışmaları sergisinde el emeği göz nuru vardı.

Yaşama aktif katılımları sağlanıyor

TRSM Sorumlusu Psikiyatri Uzmanı Dr. Tülay Öztürk sergiyi şöyle değerlendirdi; “Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizde tedavi gören hastaların el ve sosyal becerilerini geliştirmelerini vetoplumsal yaşama aktif katılımlarını sağlamaya çalışıyoruz. Kendilerine daha çok güvenmeleri hususunda yaptığımız bu tür aktivitelerle tedavi uyumlarınıgeliştirmeye çalışıyoruz.”

Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde kendilerine yönelik yapılan çalışmalardanmemnun olduklarını dile getiren psikiyatri hastaları, öğrendikleri el sanatları becerileri ile meslek edinmek ve aynı zamanda gelir elde etmek istediklerini, hastanede tedavi olurlarken aynı zamanda meslek öğrendiklerini ve bundan da son derece memnun olduklarını dile getirdiler.

psikiyatri-hastalarindan-ornek-sergi.jpg

psikiyatri-hastalarindan-ornek-sergi-001.jpg

psikiyatri-hastalarindan-ornek-sergi-002.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=