Lütfen bekleyin..



Hasankeyf'te 'Muhammedi' coşku

02 Mayıs 2016, 13:30 - Okunma: 2688

Batman'ın tarihi ve Antik ilçesi Hasankeyf'te düzenlene 'Kutlu Doğum' etkinliğinde coşku hakimdi.

Peygamber Sevdalıları Platformun Batman Koordinatörlüğüne bağlı Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneğinin (Köy-Der) organizesinde, köy ve beldelerde ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)’ temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum programları devam ediyor.

Köy-Der tarafından Batman’ın tarihi antik kenti Hasankeyf ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirildi.

Kutlu Doğum etkinliği HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, HÜDA PAR GİK Üyesi İsa Aydın, HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, HÜDA PAR Batman İl Sekreteri Veysi Demir, İttihad-ul Ulema üyesi hocalar, STK temsilcileri ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Mehmet Ali Şimşek’in sunuculuğunu yaptığı etkinlik, İttihad-ul Ulema Üyesi Molla Ramazan Biçer’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra Köy-Der Rehber Mevlit Grubunun okuduğu mevlid-i şerif ile devam eden etkinlik, Rehber İlahi Grubu ile Peygamber Sevdalıları Platformu kız ve erkek çocuk ilahi gruplarının seslendirdiği ilahiler ile devam etti.

Sanatçıların Peygamberimizi konu alan ilahileri seslendirdiği sırada ilçe halkının ilahilere coşkulu bir şekilde eşlik ettiği görüldü.

Tekbir ve salavatların eksik olmadığı etkinlikte, Eğitimci-Yazar Fehmi Kaplan Türkçe bir konuşma yaptı.

Yeryüzünün bütün müstekbirlerinin Hz. Muhammed’e savaş açtığını söyleyen Kaplan, “Beşeri güçlerin bütün kuvvetleri birleşip Allah'ın Peygamberine savaş açmışlar. Dikkat edin özgürlük adına kadınlarımızı, bacılarımızı, Müslüman kadınları iffetlerinden uzaklaştırdılar. Yeryüzünün bütün müstekbirleri bir olmuş Allah'ın Peygamberine savaş ilan ettiler.  Sakın Muhammed öldü, bin 400 yıl önce geldi geçti demeyin. Vallahi kıyamete kadar Hz. Muhammed (sav) aramızda yaşayacak. Müslümanlar mücadelelerine devam ediyor.  Siz yeryüzünün bütün müstekbirleri, vallahi Peygamberin yolundan gitmekte  bizlere mani olamayacaksınız.” şeklinde konuştu.

Daha sonra Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi bünyesinde okuyan Altın Çocuk Bahçesi kreşi öğrencileri tarafından mealleriyle birlikte ayet ve hadisler okundu.

Ardından Rehber İlahi Grubu ile Peygamber Sevdalıları Platformu kız ve erkek çocuk ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler ile program devam etti.

Programda Kürtçe bir konuşma yapan İttihad-ul Ulema Üyesi Molla Burhan Kılıçaslan Hz. Muhammed’in (sav) sevgisinin, davasının ve dininin bir kısmı bile olsa anlamak için buraya geldiklerini söyledi.

Cahiliye döneminde insanlar arasında savaş, adaletsizlik ve zorbalıklar olduğunu ifade eden Kılıçaslan, “O dönemlerde insanlar kendi aralarında koydukları kanunlarla bazı ayları haram aylar olarak belirleyerek sözde o ayda savaş ve adaletsizlikler yapmayacak, ama koydukları kanunlar da onları durduramıyordu. O haram aylarda bile savaş ve adaletsizlikler yapmışlar. Bir şehirde yaşayıp akideleri, inançları ve dilleri bir olan insanlar bile birbirlerini öldürüyorlardı. Böyle bir zamanda Allah (cc) Hz. Muhammed’i (sav) gönderdi. Görev olarak o insanları cehaletten, karanlıktan, zulümlerden ve adaletsizlikten kurtarmakla görevlendirdi.  Hz. Muhammed (sav) insanlara Kur’an-ı Kerim’den başka diğer tüm yolların batıl olduğunu insanlara anlattı.” dedi.   

Konuşmanın ardından Rehber İlahi Grubunun seslendirdikleri ilahiler, katılımcılara duygulu ve coşkulu anlar yaşattı.

Kutlu Doğum etkinliği  İttihad-ul Ulema Üyesi Molla Ramazan Biçer’in yaptığı dua ile Kutlu Doğum etkinliği son buldu. (İLKHA)































  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=