Lütfen bekleyin..



Peygamber Sevdalıları’ndan Miraç Kandili mesajı

03 Mayıs 2016, 09:56 - Okunma: 1943

Miraç Kandili münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Platformu bir mesaj yayımladı. Mesajda, ümmetin ıslahı için didinen tüm camiaların, Hz.Peygamberin sünnetinin etrafında kenetlenmesi temennisinde bulunuldu.

Salı’yı Çarşambaya bağlayan gece idrak edilecek Miraç Kandili münasebetiyle tebrik mesajı yayımlayan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü, İslam ümmeti arasındaki ihtilaflar, kırgınlıklar, alınganlıklar ve küslüklerin bir an önce bitmesi temennisinde bulundu.

Peygamber Sevdalıları Platformu yayımladığı mesajda, “Hz. Peygamber’in (sav) Miraca çıkışı; o Hazretin sünnet-i seniyyesinin önemine ve tüm Müslümanlar için ab-ı kevser hükmünde olduğuna Rabbani bir mühürdür. Kur'an ve sünnet, bir kumaşın iki yüzü gibi birbirlerinin yüzleridirler. Birbirlerinden ayrı olmaları mümkün değildir. Toplumun ıslahı ve huzuru için mücadele yürüten her kim varsa, hangi camia varsa sonuca ancak o Hazretin metoduyla ulaşabilir. Çünkü Allah-u Teâlâ, rızasını ve hoşnutluğunu onun sünnetine uymaya, onu rehber edinmeğe yerleştirmiştir.” dedi.

Miraç Kandilinin tim İslam alemine felah ve selamet getirmesi temennisinde bulunulan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “İnşallah, Miraç mucizesinin yıldönümü olan bu mübarek gecenin hürmetine, ümmetin ıslahı için didinen, hizmet eden tüm Müslümanlar ve camialar, Hazreti Peygamber sallallahu aleyhi vesellemin sünnetinin etrafında daha sıkıca kenetleneceklerdir. Tekrar Allah-u Teâlâ’dan diliyoruz ki o çok sevdiği habibinin hürmetine; İslam ümmeti arasındaki ihtilaflar, kırgınlıklar, alınganlıklar ve küslükler bir an önce bitiverecek. Bu gece idrak edeceğimiz ve İslam ümmetinin en önemli gecelerinden biri olan Miraç kandilinin tüm İslam alemine ve Mustazaf halklara felah ve selamet getirmesini dileriz.” 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bayram namazı kılıp halkla bayramlaşara..
ALLAH’ın El-Kerim ismi Ramazan Bayramı ile ilgili açıklamalar…

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=