Lütfen bekleyin..



Tarihi saray restore edilsin

04 Mayıs 2016, 15:02 - Okunma: 4399

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Danalı köylüleri köylerinde bulunan tarihi saray restore edilmeyi bekliyor.

Batman merkeze yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta olan Danalı (Zêrcîl)  Köyü'nde Cumhuriyet döneminden önce Osmanlı zamanında Sînîkâ Aşiret lideri tarafından yaptırıldığı belirtilen tarihi saray restore edilmeyi bekliyor.

Danalı köyü ile beraber 6 köyde bulunan Sînîkâ Aşireti mensupları Danalı’da dedelerinden kendilerine kalan tarihi sarayın restore edilerek turizme kazandırılmasını istediler. 

Tarihi saray ile ilgili bilgi veren Danalı köyü sakinlerinden ve Sînîkâ Aşireti mensubu Hüseyin Namlı (66), “Bu saray Sînîkâ Aşiret Lideri Hêsênê Îbrahîm’e (Hêso) aittir. 120 yıl önce bazı kötü insanlar tarafından aşiret reisimize bir iftira atıldı. Yapılan iftira yüzünden askerler köyü bastı. O döneme ait silahlarla saray vuruldu ve yıpranmaya başlandı. Aşiret reisi tarafından saray sonradan yeniden tamir ettirildi. Aşiret reisi vefat ettikten sonra çocukları sarayda yaşadı. Yaklaşık 50 yıl öncesine kadarda sarayda yaşayanlar vardı. Fakat şu an atıl durumdadır.” dedi.

Namlı, “Köyümüzde tarihi olarak sadece dedemizin bu sarayı var. Sarayda çok tahrip olmuş ve yok olmaya doğru gidiyor. Restore etmeye gücümüz yetmiyor. Yetkililerden destek bekliyoruz. Bu tarihi sarayın restore edilip turizme kazandırılmasını istiyoruz. Restore edilmesiyle köyümüzde tarihi bir mekân olacak ve tarihi bir mekân korunmuş olacak.” şeklinde konuştu.

Tarihi sarayın restore edilerek turizme kazandırmasını isteyen yöre halkı, yetkililerin taleplerine yanıt vermesini istiyor. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir şahsın üzerinde yapılan aramada tarihi eser olduğu değerl..
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=