Lütfen bekleyin..



İsteyen Kur'an ve din eğitimi alabilecek

05 Mayıs 2016, 17:36 - Okunma: 2253

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Yaz Kur’an Kursları sonrası isteyen herkesin, cami ve kurslarda Kur’an ve dini eğitimi alabileceklerini kaydetti.

Yaz tatilinin yaklaşmasıyla başlayacak Yaz Kur’an Kursları ve sonrasında kış dönemi diye tabir edilen uzun süreli kurslar hakkında açıklamada bulunan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Yaz Kur’an Kursları bitiminin ardından isteyen herkesin, cami ve kurslarda Kur’an ve dini eğitimi alabileceklerini söyledi.

Okullarda yaz tatilinin olmasıyla beraber bütün Türkiye’de Yaz Kur’an Kurslarının başlayacağını ifade eden Erhan, “Batman Müftülüğü olarak biz de özelde Batman’ımızda yaz Kur’an kurslarına ilgi ve alakanın vatandaşlarımız tarafından gösterileceğini umut ediyoruz. Bu bağlamda yaz kurslarında bütün cami ve Kur’an kurslarımızda çocuklarımızın eğitim ve öğretim görebileceği uygun yerlerde Yaz Kur’an Kursları açacağız.” dedi.

Yaz Kur’an kursları için geçici öğretici alacaklarını belirten Erhan, “Kurslar için kendi personelimiz yetmediğinden dolayı dışarıdan geçici öğreticide alıyoruz. Bunun için ilanlarımızı 20 Mayıs’a kadar müracaatlar söz konusu olacak. Bu müracaatlar biz bir elemeden geçireceğiz. Kısa bir sözlü imtihandan geçirip ihtiyaç olan yerlerde dışarıdan en az imam hatip mezunu olan kardeşlerimizde görevlendirme yoluna gideceğiz ki Yaz Kur’an Kurslarımızda çocuklara en az asgari dini bilgileri verelim.” şeklinde konuştu.

Kurslarda sadece Kur’an-ı Kerim dersi vermediklerini vurgulayan Erhan, “Kur’an-ı Kerim’in yanında çocuklara asgari diyebileceğimiz nitelikteki dini bilgileri de aktarıyoruz. En temel dini bilgilerini, ahlakını, edebini terbiyesini ailesiyle beraber okulda öğrendikleriyle beraber aynı çerçeve içerisinde yaz kurslarında da biz bunları da vermek için gayret ve çaba sarf edeceğiz. Bunu ihtiyaç olan her mahallede, bölge ve alanda uygun olan mekânlarda Yaz Kur’an Kurslarımızı açıp çocuklarımızı bilgilendirmek için çaba ve gayret sarf edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Öğrenim bir hayat boyu devam edilebilecek bir olgudur”

Kur’an ve dini bilgileri sadece 2 aya sıkıştırma düşüncesinde olmadıklarını dile getiren Erhan, “Yaz Kur’an Kurslarımız Haziran aynıda başlayıp Ağustos ayı sonu itibarıyla genel anlamda bitiyor. Fakat biz sadece kursları ve bilgilendirmeyi yazın iki aya sıkıştırma duygu ve düşüncesinde değiliz. Böylede olmamalıdır. Öğrenim bir hayat boyu devam edilebilecek bir olgudur. Dolayısıyla kişi doğumundan ölümüne kadar her alanda eğitim ve öğretim görecektir. Yaz kurslar okulların tatil olmasıyla başlayan süreç içerisinde çocukları hem öğrenip hem de eğlendirme yoluna gidiyoruz. Çocuklar hem tatillerini geçirmiş oluyor hem de günde 3 saatlik bir dersle aynı zamanda bazı bilgileri edinmiş oluyorlar. Yaz kursu bittikten sonra bizim bu defa kış dönemi diye tabir edeceğimiz ve uzun süreli kurslarımız devam ediyor. Bunlar Kur’an kurslarında ve camilerde devam ediyor.” açıklamasında bulundu.

Müftü Erhan, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Tatilden sonra Kur’an kurslarında gündüz sabah 08.00 ile 12.00 arasında daha çok bayanların devam etmiş olduğu kurslar var. Bu kurslarımıza ilaveten aynı kurslarda ve camilerde akşam veya günün herhangi birinde herhangi bir camide eğitim verilir.  Bir çocuğumuz veya bir vatandaş ‘ben dini bilgileri öğrenmek istiyorum.’ dediği zaman gerek Kur’an kursumuzda gerekse camimizde yılın her vaktinde, istek ve arzuya binaen bizim görevlilerimiz gelen vatandaşlarımızın dini bilgilerini onlara aktarma ve öğretme durumundadırlar. Bunun için bir zaman şartı da yoktur. Bu kurslar 365 gün ve günün belirli saatlerinde doldurmak üzerinde her zaman da devam edecek bir olgudur. Yeter ki 10-15 kişilik bir gurup gelsin cami hatibimize; Kur’an ve dini bilgiler öğrenmek istediklerini belirtsinler.”

“Biz doğru bilgiyi vermekle mükellefiz”

Diyanet İşleri Başkanlığının en önemli görev ve vazifelerinden bir tanesinin insanları itikat, ibadet ve ahlak konusunda en güzel şekilde bilgilendirmek olduğuna dikkat çeken Erhan, “Biz doğru bilgiyi vermekle mükellefiz. İnsanlarımız bugün teknolojinin gelişmesiyle beraber her bilgiyi her yerde alma imkânına sahiptir. Ancak bunlardan hangisini alabilecek bilgi kirliliği içerisinde biz doğru bilgiyi verme üzere buradayız. Dolayısıyla doğru bilgiyi almak için eğer vatandaşlardan talep gelirse biz kesinlikle 365 günün her anında o doğru bilgiyi vermekle mükellefiz ve bunun şartlarını da sağlamakta bizim vazife ve görevimizdir.” diye konuştu.  

“Gençlik üzerinde çok büyük bir dejenerasyon oluşturulmaya çalışılıyor”

Müftülük olarak amaç ve gayelerinin bir takım kötü zihniyetli kişilerin ellerine gençlerin girmemesi olduğunu ifade eden Erhan, son olarak şunları söyledi: “Onların dünya ve ahiret hayatlarını zindan edecek yol ve yöntemlere gençlerimizin bulaşmaması gayretindeyiz. Biz müftülük olarak gençlerimizi kötülüklerden koruduğumuz gibi tabi ki diğer kurum ve kuruluşlara, başta aileleri olmak üzere hepimize ayrı ayrı görevler düşüyor. Bugün gençlik üzerinde çok büyük bir dejenerasyon oluşturulmaya çalışılıyor. Bunu elbirliğiyle engellemeliyiz. Gençlerin duygularını iyi yöne kanalize etmek gerekiyor. Onların dinamizmi, tecrübeli insanların o bilgi birikimi yan yana geldiği zaman hakikaten başarılamayacak hiç bir şey yoktur.”  (İLKHA)



  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=