Lütfen bekleyin..



Psikiyatri hastaları hayallerini işlediler

15 Haziran 2015, 14:09 - Okunma: 3161

Batman Bölge Devlet Hastanesi psikiyatri servisi hastalarının yapmış olduğu el işlemeleri sergilendi.

Serginin açılışına Vali Yardımcısı Cihat Arık, Sağlık İl Müdürü İhsan Bodakçi, Halk Sağlığı Müdürü Vechettin Acar, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hakan Pamukçu, hastane yöneticisi İdris Yıldırım ve sağlık camiası personeli katıldı. Serginin açılışından sonra sunulan kokteyl ve pasta en az sergi kadar göz kamaştırdı. Psikiyatri servisinde tedavi gören hastaların yapmış oldukları el emeği göz nuru el sanatlarındaki her objenin ayrı bir öyküsü var.

Terapinin bir başka yönünü oluşturan rengârenk işlemeler hastaların keyifli vakit geçirmelerine de vesile oluyor. Sevgiyle yaptıkları bu çalışmaya hayallerini, sevinçlerin, hüzünlerini katıyorlar. Onların renk dünyalarında her tonu bulmak mümkün. Hayallerin boncuk boncuk işlendiği kolyeler, bileklikler, küpeler, tokalar, ahşap tepsiler, sandıklar ve vazoların her biri nadide bir sanat eseri…

Beyaz raflarda yerini alan el işlemeleri görenleri hayran bırakıyor. Sergilenen ürünler aynı zamanda satışa da sunuluyor. Sergi yıl boyunca devam edecek. Hastanenin sergi salonunda teşhir edilen ürünler izleyenleri hayran bırakıyor. (batmanbasin.com)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..
7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevre..
Allah'ın insana verdiği en önemli nimetlerden birinin sağlık olduğunu b..
Batman'da yanlış kan verildiği iddia edilen 24 yaşındaki talasemi hasta..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=