Lütfen bekleyin..



'Her sağlıklı insan her an engelli olabileceğini bilmelidir'

10 Mayıs 2016, 12:44 - Okunma: 3536

Dünya Engelliler Haftası nedeni ile açıklama yapan Batman İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi, engelli vatandaşları anlamak ve onlarla bütünleşmenin vicdani bir görev olduğunu belirtti.

Batman İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftası nedeni ile yazılı basın açıklaması yaptı. Bodakçi, “İnsanlığın ortak sorunlarından biri olan engelli vatandaşlarımızı anlamak ve onlarla bütünleşmek toplumsal bir vazifemiz ve vicdani bir görevimizdir.” dedi.

Açıklamasının devamında Bodakçi, “Engelli yurttaşlarımızın toplumun her alanında etkin, özel ve değerli oldukları bilinciyle, yaşamın onların varlıklarıyla daha da güzelleştiğine inanıyorum. Her sağlıklı insanın her an engelli olabileceği bilinciyle hareket eden bilinçli bir toplum olmayı sağladığımızda zihinsel engelleri de azaltmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Son olarak Bodakçi, Dünya Engelliler Haftası bu konudaki bilinç ve hassasiyetin artmasına vesile olması temennisinde bulunarak kutladı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=