Lütfen bekleyin..



BTÜ, Şırnaklı öğrencileri ağırlıyor

10 Mayıs 2016, 12:53 - Okunma: 3482

Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin 613 öğrencisi Batman Üniversitesi’nde telafi eğitimi alacak.

Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri Batman Üniversitesi’nde telafi eğitimleri alacak. 14 Mart 2016 tarihinden bu yana terörle mücadele kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle eğitimlerini tamamlayamayan öğrencilerin telafi programı uygulanması ve bu telafi derslerin civar illerde yapılması kapsamında, İlahiyat Fakültesi’nde eğitim öğretim gören 613 öğrenci, 21 akademisyeniyle Batman Üniversitesi’nde telafi derslerini tamamlayacak. 208’i kız, 405’i erkek olan öğrencilere 21 akademik ve 3 idari personelin eşlik edeceği bildirildi. Kız öğrenciler Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Batı Raman Kampüsü’ndeki kız yurdunda, erkek öğrenciler de yeni yapılan Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Bayındırlık Mahallesi’ndeki Seyyid Bilal Öğrenci yurdunda kalması sağlandı.  

 Rektör Uluçam, “Telafi Dersleri Üniversitemizde Yapılacak”

Şırnak Üniversitesi’nin Batman Üniversitesi’ne müracaat ettiğini ve senatoda konuyu görüşüp karar aldıklarını söyleyen Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam şöyle konuştu: “Bilindiği üzere Şırnak ilinde sokağa çıkma yasağı söz konusu. Şırnak Üniversitesi bu nedenle eğitim öğretim faaliyetlerinde kesintiye gitmek zorunda kalmıştır. Şırnak Üniversitesi telafi dersleri yapılması için üniversitemize müracaat etti. Bizler de konuyu Senatomuzda değerlendirdik. Aldığımız kararlar doğrultusunda Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin 613 öğrencinin,  21 akademik, 3 idari personel ile Üniversitemizde eğitim öğretim faaliyetlerine kaldıkları yerden devam etmesi sağlanmıştır. İlahiyat Fakültesi öğretim elemanları için 4 akademik oda, Fakülte Sekreteri ve memurlar için 2 oda tahsis edilmiştir. Ayrıca, eğitim görecek öğrenciler için 6 adet 45 kişilik, 3 adet 90 kişilik derslik tahsis edilmiş, öğrencilerin yurt ve servis konularında da yardımcı olunmuş, yol gösterilmiştir. Öğrencilerin yemekhaneden üniversitemizin öğrencileri ile aynı bedel üzerinden yemek yemeleri sağlanmıştır. Bu anlamda telafi programı süresince gerekli her türlü destek sağlanmaya çalışılacaktır.”

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam’ı makamında ziyaret eden Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, daha sonra Rektör Prof. Dr. Uluçam’la birlikte Batman Üniversitesi Batı Raman ve Merkez Kampüslerini gezdi. Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, gösterilen ilgi ve alakadan dolayı Rektör Uluçam’a teşekkür etti.

Uluçam ve Nas, öğle yemeğinin ardından Batman Valisi Azmi Çelik’i makamında ziyaret ettikten sonra Şırnak Rektörü Prof. Dr. Nas Batman’dan ayrıldı.

batman-universitesi-sirnakli-ogrencileri-agirliyor.jpg

batman-universitesi-sirnakli-ogrencileri-agirliyor-001.jpg

batman-universitesi-sirnakli-ogrencileri-agirliyor-002.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=