Lütfen bekleyin..



İşletmeler için Lonca sistemi devreye girdi

15 Haziran 2015, 17:25 - Okunma: 3118

Batman Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü yaptığı duyuruda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Lonca sisteminin devreye girdiğini söyledi.

Batman Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hasan Gül, sanayi sicil kayıtları esas alınarak hazırlanan ve sanayi işletmeleri ile ürünlerine ilişkin bilgilere erişim imkânı sağlayan "Lonca" web portalı tanıtımının 13 Mayıs tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilen toplantıda yapıldığını ve uygulamaya geçildiğini belirtti.

Türkiye'de sanayi sektöründe faaliyette bulunan işletmeler ve ürünlerinin bilgisine ulaşılması amacıyla Lonca internet sitesi hazırlandığını belirten Gül; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen Sanayi Sicil Belgesi veri tabanıyla paralel çalıştığını ifade etti.

İşletmelerin, sanayi sicil kaydı verilerini güncel tutmaları halinde bu portal sayesinde bütün dünyaya açık hale gelip kolay erişilebileceklerini vurgulayan Gül, “Ürün ve firma adı bazında il seçerek arama yapılabilen web sitesinde firmalar kendi ürünleri ile ilgili diğer firma bilgilerini de takip edebilmektedirler. Sanayicinin kendisini tanıtabilmesi ve aranıldığında bulunabilmesini kolaylaştıran web tabanlı sanayi sicil veri tabanını kullanan sistem işletmelerin ne ürettiğini ve nerede ürettiği bilgilerini de içermektedir. İletişimin çok önemli olduğu bilişim çağında tüm sanayicilerimizin bu portalde yer alabilmeleri ve erişilebilir olmaları için sanayi sicil belgesi sahibi olmalı ve Sanayi Sicil Bilgilerini güncellemeleri büyük önem arz etmektedir.” dedi.

Gül, ülkedeki yatırımcı ve talep sahiplerinin doğru ve güncel bilgiye ulaşılabilmesi için; ilde faaliyet gösteren ve Sanayi Sicil Kaydı olan üretici firmaların Sanayi Sicil Bilgi Sistemini kullanmaları gerektiğini kaydetti. (İLKHA)

Etiketler : Lonca sistemi
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=